Thursday , 28 March 2024

Ελληνική Ενωση Τραπεζών: Παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου στις διευκολύνσεις για τις δόσεις δανείων

Την απόφαση των ελληνικών τραπεζών-μελών της να παρατείνουν, λόγω των δυσμενών συνεπειών της πανδημίας, τα υφιστάμενα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας γνωστοποίησε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΕΤ, οι ελληνικές τράπεζες – μέλη της Ένωσης «προσηλωμένες στην ενεργό, άμεση και αποτελεσματική στήριξη της ελληνικής οικονομίας, δεδομένης και της ευελιξίας που παρέχουν οι αρμόδιες εποπτικές και ρυθμιστικές αρχές, αποφάσισαν να παρατείνουν τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και ιδιωτών που πλήττονται άμεσα και έμμεσα από την παρούσα κρίση, και να χορηγήσουν διευκολύνσεις στην πληρωμή των δόσεων των δανείων τους έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020».

Για νομικά και φυσικά πρόσωπα που αποδεδειγμένα πλήττονται από την κρίση,  οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε αναστολή των δόσεων κεφαλαίου ή και των τοκοχρεωλυτικών δόσεων μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Ως προς τους όρους και προϋποθέσεις, ισχύουν οι προηγούμενες ανακοινώσεις της ΕΕΤ της 17ης και 19ης Μαρτίου 2020 και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν με το πιστωτικό ίδρυμα που συνεργάζονται, υποβάλλοντας το σχετικό αίτημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *