Friday , 29 March 2024

Ελληνική Εταιρία Νοσημάτων Θώρακος: Λάθος η απόφαση για μη χρήση μάσκας από άτομα με αναπνευστικά προβλήματα

Του Περικλή Γλενταδάκη

Tην αντίθεση του στην ΚΥΑ με την οποία επιτρέπεται η μη χρήση μάσκας σε άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, εξέφρασε μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή ”Θέσεις και Απόψεις”, ο Ειδικός Πνευμονολόγος και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Νοσημάτων Θώρακος, Ηρακλής Τιτόπουλος.

Οπως επισήμανε, τα άτομα αυτά θεωρούνται υψηλού κινδύνου, περισσότερο από άλλες ευπαθείς ομάδες και δεν έχει διαπιστωθεί ποτέ ότι επηρεάζεται η αναπνευστική τους λειτουργία από τη χρήση μάσκας.

”Πρόκειται για κάκιστη απόφαση. Κακώς εξαιρέθηκαν αυτά τα άτομα από την υποχρεωτική χρήση μάσκας”, είπε ο κ. Τιτόπουλος.
Ο ίδιος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, ότι αρκετοί πνευμονολόγοι δέχονται πιέσεις από ασθενείς να τους υπογράψουν σχετικές βεβαιώσεις, προκειμένου να μην φορούν μάσκες.

Ο κ. Τιτόπουλος εξέφρασε επίσης τη διαφωνία του για τη χρήση μάσκας από παιδιά του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου.

”Αυτό εισηγείται και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή. Είναι δύσκολο να ελεγχθεί ένα παιδί στο νηπιαγωγείο και στις πρώτες τάξεις του δημοτικού όσον αφορά τη χρήση μάσκας στο σχολείο”, επισήμανε ο κ. Τιτόπουλος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *