Friday , 19 April 2024

Ελ.Γιαμαρέλλου: “Δεν υπάρχει ενδεχόμενο για νέο lockdown όσο υπάρχει ατομική ευθύνη”

Απέκλεισε το ενδεχόμενο για νέο lockdown στη χώρα μας η καθηγήτρια παθολογίας και λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου. Μιλώντας στην εκπομπή ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ με τον Βασίλη Κοντογουλίδη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης Fm100 η κ. Γιαμαρέλλου επεσήμανε ότι η ατομική ευθύνη είναι εκείνη που θα αποκλείσει το ενδεχόμενο lockdown και την καραντίνα.

Η ίδια διαχώρισε τα συμπτώματα του κορωνοϊού από μία απλή γρίπη επισημαίνοντας ότι η δύσπνοια, ο επίμονος βήχας και η απώλεια γέυσης και όσφρησης είναι τα σημάδια που θα πρέπει να κινητοποιήσουν τον πάσχοντα.

Επανέλαβε ότι οι συναθροίσεις ευνοούν την εξάπλωση του ιού και για αυτό όπως είπε “δε θα πρέπει να εφησυχάζουμε. Η Θεσσαλονίκη είναι στο επίπεδο 2 από άποψης κρουσμάτων αλλά καλό θα είναι να μην καθησυχάζονται οι Θεσσαλονικείς” σημείωσε.

“Οι συναθροίσεις είναι πάντοτε επικίνδυνες” πρόσθεσε και εκτίμησε ότι ως το τέλος του χρονου οι ποδοσφαιρικοί αγώνες στα γήπεδα θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών κυρίως γιατί “οι φίλαθλοι ακόμη και σε περιοσμένο αριθμό ενδέχεται πάνω στη συναισθηματική φόρτισή τους να ορμήσουν μέσα στο γήπεδο και να μην μπορούμε να βγάλουμε άκρη”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *