Friday , 19 April 2024

Εμβολιασμοί έξω από εκκλησίες και πλατείες από σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η κυβέρνηση αναζητά νέες διόδους προκειμένου να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και να χτιστεί το πολυπόθητο “τείχος ανοσίας”. Έτσι, από σήμερα αρχίζουν πιλοτικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού έξω από ιερούς ναούς και σε πλατείες από κινητά συνεργεία. Τη συγκεκριμένη πρακτική είχε αποκαλύψει πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Παράλληλα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να αρχίσουν οι εμβολιασμοί από ιδιώτες γιατρούς. Οπως τόνισεο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, τις επόμενες μέρες ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού στους ασθενείς τους αλλά και να προμηθευτούν εμβόλια ώστε να προχωρούν σε εμβολιασμούς στα ιατρεία τους ή κατ’ οίκον, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα συμμετέχουν 1.000 γιατροί.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε εστίαση και ψυχαγωγία

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και στους εργαζόμενους σε εστίαση και ψυχαγωγία. «Είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα» τόνισε και απαντώντας στην κριτική για το πως μπορεί σε ένα κατάστημα να πρέπει να είναι εμβολιασμένοι οι πελάτες και όχι το προσωπικό ανέφερε πως: «πάντοτε υπάρχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία, γιατί η εστίαση για τον πελάτη είναι ψυχαγωγία, αλλά για τον εργαζόμενο είναι ο τρόπος της επιβίωσής του».

Ο κ. Γεραπετρίτης υπενθύμισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι τα μέτρα θα είναι αυστηρά, με μάσκα σε κάθε στάση της δουλειάς των υπαλλήλων στην εστίαση και δυο τεστ κορονοϊού εβδομαδιαίως. «Βεβαίως αν δούμε ότι η κατάσταση δεν βαίνει μειούμενη, προφανώς θα αξιολογηθούν και μέτρα επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού στον ιδιωτικό τομέα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε πως εφόσον υπάρξει όντως δεύτερη φάση υποχρεωτικών εμβολιασμών, θα γίνει μια πιο εξατομικευμένη προσέγγιση «όταν και αν αποφασιστεί να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός» καθώς δεν είναι εύκολη η αναπλήρωση και το αναγκαίο προσωπικό πρέπει να βρίσκεται διαρκώς στις επάλξεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *