Tuesday , 23 April 2024

Εμπορικοί Σύλλογοι Θεσ/νίκης και Καλαμαριάς: Απογοητευτική η κίνηση στις εκπτώσεις – Χειρότερη και από το 2020

Απογοητευτική είναι η κίνηση κατά τις φετινές θερινές εκπτώσεις στην αγορά της Θεσσαλονίκης, τόσο στο ιστορικό κέντρο, όσο και στις περιφερειακές αγορές του πολεδομικού συγκρτήματος.

Για μείωση των εκπτωτικών τζίρων κατά 50% σε σύγκριση με το 2019 και επιδείνωση ακόμη και σε σχέση με το κακό 2020 κάνει λόγο μιλώντας στο thesseconimy,gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, εκφράζοντας φόβο για “βροχή” λουκέτων ελληνικών μικρών εμπορικών επιχειρήσεων του κέντρου – και όχι μόνο – από το φθινόπωρο.

Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς “Ο Ερμής”, Δημήτρης Μηλιάδης, χαρακτηρίζει με μια λέξη – “χάλια” – τη φετινή κίνηση κατά τις θερινές εκπτώσεις, διαπιστώνοντας επίσης επιδείνωση από πέρυσι και ακόμη μεγαλύτερη μείωση τζίρων σε σύγκριση με το 2019. “Πέρυσι κάνε μια βουτιά και φέτος αντί να βγούμε προς την επιφάνεια, η αγορά βυθίζεται ακόμη περισσότερο”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Για πρόσθετη μείωση τζίρων τουλάχιστον 15%-20% σε σύγκριση με πέρυσι και κατά 40% σε σχέση με τις θερινές εκπτώσεις του 2019 κάνει λόγο και ο κ.Τσίρος, ιδιοκτήτης καταστήματος υποδημάτων στην Καλαμαριά και πρώην μέλος του δ.σ. του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου.

Την νέα αυτή επιδείνωση αποδίδουν και οι πρόεδροι των δύο Εμπορικών Συλλόγων στην απομείωση της αγοραστικής δύναμης μεγάλης μερίδας του πληθυσμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας που ασχολείται στον ιδιωτικό τομέα και την προτεραιότητα που δίνουν οι πολίτες στις διακοπές τους, για να καταπολεμήσουν την κατάθλιψη-πίεση του πολύμηνου εγκλεισμού λόγω της πανδημίας.

Σε αυτό το περιβάλλον, ο ΕΣΘ θεωρεί “αστεία” οποιαδήποτε πρόθεση για επιβολή περιοριστικών μέτρων από την Κυβέρνηση στην ελεύθερη πρόσβαση των ανεμβολίαστων πολιτών στα καταστήματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *