Thursday , 28 March 2024

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: “Πάγιο το αίτημα να αφαιρεθούν τα πασαλάκια”

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης χαιρετίζει την απόφαση της δημοτικής αρχής της Θεσσαλονίκης να αφαιρέσει τα πασαλάκια από την οδό Ερμού.

“Ένα πάγιο  αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια, ήταν να αφαιρεθούν τα πασαλάκια που είχαν τοποθετηθεί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης μας, με στόχο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας. Το μέτρο αυτό, δυστυχώς είχε δημιουργήσει μεγαλύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα και απίστευτη δυσκολία στη διέλευση των οχημάτων, λόγω των φορτοεκφορτώσεων και της προσωρινής στάθμευσης οχημάτων” αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι με αυτό τον τρόπο ανακουφίζονται οι επαγγελματίες και οι οδηγοί της περιοχής, όπου η εμπορική κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη και η στενότητα του δρόμου εξαιτίας των διαχωριστικών πασάλων δημιουργούσε ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα. Τονίζει ότι υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι στους οποίους θα πρέπει να τακτοποιηθεί και να αποκατασταθεί, από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αυτό το λάθος μέτρο και χαρακτηρίζει διαχρονικό το κυκλοφοριακό πρόβλημα αλλά και το πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτείνει να υπάρξει μια σοβαρή κυκλοφοριακή μελέτη που να προβλέπει τις θετικές κι αρνητικές συνέπειες κάθε εν δυνάμει έργου και κάθε αλλαγής, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινότητας στη Θεσσαλονίκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *