Friday , 29 March 2024

Ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία με στροφή στις ΑΠΕ, προτείνει ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κ. Μακεδονίας, Β. Γεωργιάδης

Του Γ. Κατσιάνη

Υπέρ της ελάφρυνσης των ελλειμμάτων των χωρών της Ε.Ε. στον τομέα της ενέργειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πληθωριστικές τάσεις και το κύμα ακρίβειας που μαστίζει την Γηραιά Ήπειρο, τάχτηκε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, Βασίλης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Έξυπνη Οικονομία» της TV100 ο κ. Γεωργιάδης  τόνισε ότι προτεραιότητα αποτελεί η ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία, με την στροφή προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Επιπλέον, σημείωσε ότι η παράταση του πολέμου στην Ουκρανία, «συνεπάγεται επιμήκυνση της ακρίβειας» και εκτίμησε πως ο υψηλός πληθωρισμός και η ακρίβεια δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την ανάπτυξη της χώρας, ανάλογης με εκείνης του 2021.

Ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη (Μετρό και παρεμβάσεις στο λιμάνι) την μετατρέπουν σε ευρωπαϊκή πόλη και σημείωσε πως την τρέχουσα δεκαετία, η Θεσσαλονίκη θα ζήσει μια περίοδο μεγάλης ανάπτυξης.

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ ΕΞΥΠΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: 061#(TV100-15/03/22) – YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *