Thursday , 25 April 2024

ΕΝΙΘ: “Η κυβέρνηση ενοχοποιεί τους πρόσφυγες για κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού”

Για τρομοκράτηση της κοινωνίας με αφορμή τον κορωνοϊό κατηγορεί την κυβέρνηση η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.

«Εκμεταλλευόμενη την τρομοκράτηση και τον πανικό της κοινωνίας για τον κορονοϊό (για τα οποία φέρει μερίδιο ευθύνης) ενοχοποιεί τους πρόσφυγες και μετανάστες για κίνδυνο διασποράς του ιού, αυθαίρετα, χωρίς επιστημονική και επιδημιολογική τεκμηρίωση», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Μιλώντας στο thesseconomy η πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Δάφνη Κατσίμπα, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι σε μια κλειστή δομή κράτησης είναι πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί μια επιδημία όπως ο κορονοϊός αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού ότι “στις ροές προς την Ελλάδα περιλαμβάνονται άνθρωποι από το Ιράν, όπου είχαμε πολλά κρούσματα κορονοϊού … (τα νησιά μας) να τα διασφαλίσουμε. Να το πω απλά, να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αποφύγουμε την εμφάνιση του ιού – ειδικά εκεί».

Η κ. Κατσίμπα επεσήμανε ότι η κυβέρηση εκμεταλλευόμενη την τρομοκράτηση και τον πανικό της κοινωνίας για τον κορονοϊό (για τα οποία φέρει μερίδιο ευθύνης) ενοχοποιεί τους πρόσφυγες και μετανάστες για κίνδυνο διασποράς του ιού, αυθαίρετα, χωρίς επιστημονική και επιδημιολογική τεκμηρίωση, την ίδια ώρα που στη χώρα μας γίνεται μετάδοση από Ευρωπαϊκές χώρες.

“Είναι προφανές ότι, δαιμονοποιώντας τους πρόσφυγες και μετανάστες, σε συνδυασμό με την καλλιέργεια του πανικού για τον κορονοϊό, η κυβέρνηση επιχειρεί να μετριάσει τις αντιδράσεις τόσο για τη μεταναστευτική πολιτική, με εγκλεισμούς σε καταυλισμούς υπό άθλιες συνθήκες, φράχτες και συρματοπλέγματα, όσο και τη βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων στα νησιά” σημείωσε.

Η πρόεδρος της ΕΝΙΘ ζητά μεταξύ άλλων, να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες και μετανάστες και να καταργηθούν όλα τα κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών. Επιπλέον, προτείνει να καταργηθούν άμεσα όλα τα κέντρα κράτησης και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και ζητά την εξασφάλιση στέγης, ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης, δωρεάν ελεύθερης πρόσβασης σε υγεία και παιδεία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *