Friday , 26 April 2024

Ενισχυμένη εποπτεία: Σαν ένα μισογεμάτο ποτήρι για την κυβέρνηση και μισοάδειο για την αντιπολίτευση

Του Γ. Κατσιάνη

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η ερμηνεία που δίνουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, σχετικά με την έξοδο της χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας.

«Ιστορική» χαρακτηρίζει την σημερινή ημέρα ο πρωθυπουργός, καθώς όπως τόνισε «κλείνει ένας δωδεκαετής κύκλος που έφερε πόνο στους πολίτες, καθήλωση στην οικονομία και διχασμό στην κοινωνία». 

«Η Ελλάδα σήμερα είναι μία άλλη Ελλάδα. Εμφανίζει υψηλή ανάπτυξη και μεγάλη πτώση της ανεργίας, που ήδη μειώθηκε 3 μονάδες από πέρυσι και 5 από το 2019. Ενώ, ταυτόχρονα, οι πολίτες της έχουν, πλέον, απαλλαγεί ή ελαφρυνθεί από πολλούς φόρους που επιβλήθηκαν τα πέτρινα χρόνια», υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε ότι «το αύριο μπορεί και πρέπει να είναι πιο δίκαιο, με περισσότερες ευκαιρίες σε όλους».

ΣΥΡΙΖΑ: «Τελειώνει ο χρόνος της κυβέρνησης»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι πριν από τέσσερα χρόνια η χώρα βγήκε από τα μνημόνια και έλαβε τετραετή ορίζοντα εξόδου από την εποπτεία.

«Τότε ο σημερινός πρωθυπουργός έλεγε ότι υπογράψαμε τέταρτο μνημόνιο και ζητούσε πιστοληπτική γραμμή. Σήμερα, 20/08/22, πανηγυρίζει για όσα πετύχαμε. Ψέματα και θράσος και τότε και τώρα. Όμως ο χρόνος του τελειώνει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

ΠΑΣΟΚ: «Ακρίβεια και κρίση μείωσαν το εισόδημα των πολιτών»

Για μείωση του πραγματικού εισοδήματος των πολιτών «από το κύμα ακρίβειας και την  ενεργειακή κρίση», έκανε λόγο ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

«Ο ελληνικός λαός έχει μνήμη. Αυτήν τη χρονική στιγμή ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αντιληφθεί ότι έκανε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική επέκταση χωρίς να ξέρουμε πού πήγαν τα χρήματα. Μάλλον πήγαν σε λίγους και συγκεκριμένους. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες έχουν πάρει ελάχιστα από αυτά που έδωσε», σημείωσε ο κ. Σπυρόπουλος.

«Πυρά» από ΚΚΕ. Ελληνική Λύση, ΜέΡΑ25

Για «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του πρωθυπουργού περί “ανάπτυξης και ευημερίας για όλους”», κάνει λόγο το ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας το Ταμείο Ανάκαμψης «νέο υπερμνημόνιο».

«Έχουμε μια κυβέρνηση εκτός πραγματικότητας και ένα πρωθυπουργό που ζει σε παράλληλο σύμπαν», σημειώνει, μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η Ελληνική Λύση.

«Το 5ο πια μνημόνιο να είναι κι αυτό προ των πυλών με βάση και τα τραγικά δημόσια οικονομικά της χώρας», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Μέρα25, Μιχάλης Κριθαρίδης. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *