Thursday , 2 May 2024

Εννέα νεκροί, 495 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Στους εννέα έφτασαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. Τρεις άνδρες έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, όπως επισήμανε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Οπως έγινε γνωστό το πρωί έχασε τη ζωή του 87χρονος στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, αργότερα υπέκυψε 80χρονος στο νοσοκομείο Παμμακάριστος στην Αθήνα, ενώ και το τελευταίο θύμα προέρχεται από την Αθήνα, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία.

Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, που ανεβάζουν τον αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα, συνολικά στα 495. Σε 84 από αυτά η πηγή μετάδοσης είναι απροσδιόριστη, 90 ασθενείς νοσηλεύονται από τους οποίους 20 είναι διασωληνωμένοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 72 έτη.

Οσον αφορά τις προβλέψεις για την πορεία της επιδημίας, ο Σ. Τσιόδρας διευκρίνισε ότι «η πρόβλεψή μας παραμένει σταθερή για την πορεία της νόσου στην πατρίδα μας. Το αν αυτό αλλάξει εξαρτάται από την ακρίβεια με την οποία θα εφαρμόσουμε τα μέτρα του αυτοπεριορισμού».

Εξήγησε ότι σε δυο εβδομάδες θα έχουμε ακριβή εικόνα της κατάστασης και είπε ότι δυο παραμένουν οι στόχοι του σχεδιασμού, να μην νοσήσουν οι ομάδες υψηλού κινδύνου και να μην νοσήσουμε όλοι μαζί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *