Friday , 26 April 2024

Εννέα συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούσε παρά την αναστολή

Στη σύλληψη εννέα ατόμων προέβησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου-Αναλήψεως στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από αστυνομικό έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που λειτουργούσε παρά τη σχετική αναστολή. Επιπλέον, σε βάρος των συλληφθέντων επιβλήθηκαν πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς μεταδοτικής ασθένειας.

Την αστυνομική επιχείρηση συνέδραμαν και δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Οι συλληφθέντες είναι δύο ημεδαποί άντρες ηλικίας 58 και 75 ετών και επτά γυναίκες (4 ημεδαπές και 3 αλλοδαπές) ηλικίας 24 έως 48 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και παράβασης της Νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα αστυνομικοί των ανωτέρω Υπηρεσιών πραγματοποίησαν έλεγχο στο εν λόγω κατάστημα, το οποίο λειτουργούσε παρά τη σχετική αναστολή και διαπίστωσαν ότι στο εσωτερικό του βρίσκονταν, ο ιδιοκτήτης, επτά γυναίκες ως εργαζόμενες, καθώς και ένας θαμώνας.

Σε βάρος των συλληφθέντων επιβλήθηκαν πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς μεταδοτικής ασθένειας, ενώ κατασχέθηκε καταγραφικό που ήταν εγκατεστημένο στο κατάστημα χωρίς τη σχετική άδεια το οποίο χρησιμοποιούταν για την αποφυγή ενδεχόμενου αστυνομικού ελέγχου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *