Tuesday , 16 April 2024

Ενοχλεί την Τουρκία η τοποθέτηση του μεγάλου Σταυρού στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης στη Νέα Βύσσα Έβρου….

Την αντίδραση τουρκικών μέσων ενημέρωσης που πρόσκεινται στον πρόεδρο της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, προκαλεί η πρόσφατη (σ.σ. ανήμερα της γιορτής του Τιμίου Σταυρού) τοποθέτηση του μεγάλου και φωτιζόμενου Σταυρού στον περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσας στα ελληνοτουρκικά σύνορα, επειδή είναι ορατός όχι μόνο στον Έβρο αλλά και στην Αδριανούπολη και άλλες τουρκικές περιοχές.

Η εφημερίδα “Yeni Safak” – που θεωρείται όργανο προπαγάνδας του Τούρκου προέδρου – κάνει λόγο για “νέα πρόκληση” της Ελλάδας και επισημαίνει ότι “Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε, ειπώθηκε από τους ιερείς ότι “οι Τούρκοι θα μας θυμούνται κάθε φορά που τον βλέπουν”. Ο σταυρός τοποθετήθηκε φωτισμένος ώστε να είναι ορατός από την Τουρκία».

Και όλα αυτά ενώ – όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης του Έβρου – οι Τούρκοι έχουν τοποθετήσει εδώ και καιρό τεράστια ηχεία στα σύνορα και βάζουν στο τέρμα εμβατήρια και αποσπάσματα του Κορανίου μέσα στη νύχτα, εκτοξεύουν πυροτεχνήματα και πυροβολούν στον αέρα.

Την ύψωση του Σταυρού, που έχει 3 μέτρα ύψος και 2 μέτρα πλάτος και τοποθετήθηκε πάνω σε ειδική μεταλλική κατασκευή ύψους 15 μέτρων, ακολούθησε αγιασμός, τον οποίον τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Αστεριάδη της Μονής Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Αστεριάδη, ενώ παρέστησαν ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Υποστράτηγος Ιωάννης Βασιλάκης και ο Διοικητής της 30ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Γεώργιος Διβάρης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *