Tuesday , 23 April 2024

Εντυπωσιακή πρεμιέρα της νέας Έκθεσης “Beyond 4.0” με θεματικό επίκεντρο την Τεχνητή Νοημοσύνη και πλειάδα συνεδρίων

Να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη διεθνή κόμβο Τεχνολογίας στη ΝΑ Ευρώπη και την ανατολική Μεσόγειο φιλοδοξεί η νέα Έκθεση “Beyond 4.0” που ανοίγει αύριο τις πύλες της στη ΔΕΘ, με τη συμμετοχή 120 εκθετών από την Ελλάδα και άλλες 10 χώρες (άμεσοι και έμμεσοι ξένοι εκθέτες) και με μια πλειάδα συνεδρίων και συναφών εκδηλώσεων, έχοντας στο θεματικό της επίκεντρο την Τεχνητή Νοημοσύνη (A.I.).

Στην “Beyond 4.0”, που όπως τόνισε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo A.E., Τάσος Τζήκας, έχει διοργανωθεί στα πρότυπα της αντίστοιχης Έκθεσης MWC της Βαρκελώνης, συμμετέχουν αναλυτικότερα 120 εκθέτες εκ των οποίων οι 30 έχουν προϊόντα και εφαρμογές για smart cities, οι περισσότερες από 60 είναι start ups, ενώ υπάρχουν – αν και περιορισμένες φέτος λόγω της πανδημίας, αλλά με προοπτική αύξησης το 2022 – ξένες συμμετοχές από 10 χώρες.

Η έκθεση διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo A.E. σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, η οποία σημειωτέον τις ίδιες ημέρες διοργανώνει το ετήσιο συνέδριό της στο Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης” στη ΔΕΘ και με τις εταιρείες Be-Best και Industry Disruptors Game Changers (IDGC).

Όπως επισήμανε, δε, από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, η νέα αυτή Έκθεση μπορεί να βοηθήσει ριζικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και γενικότερα του δημοσίου τομέα και των επιχειρήσεων, καθώς μέσω των πόρων τόσο του Ταμείου Ανάπτυξης, όσο και του νέο ΕΣΠΑ αλλά και του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” θα κατευθυνθούν μεγάλα κεφάλαια για τις Έξυπνες και τις Πράσινες Πόλεις.

Στη διάρκεια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τρία Fora, το “Beyond AI Forum 2021″, το ‘Technology Forum 2021”, το “Industry 4.0 2021, στα οποία συμμετέχουν μεγάλα και καταξιωμένα ονόματα της διεθνούς αγοράς Τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων από την Goοgle, το Facebook κ.α., ” και ο διαγωνισμός για start ups “WMF” , που διοργανώνει το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ΕΒΕΘ και τη ΔΕΘ. Το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο φιλοξενεί – συγκεκριμένα- 15 start ups εταιρείες, οι οποίες θα παρουσιαστούν διαδικτυακά προς αναζήτηση χρηματοδότησης και στην Ιταλία και οι τρεις που θα ξεχωρίσουν θα συμμετέχουν του χρόνου σε σχετικό διαγωνισμό στη γειτονική χώρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *