Thursday , 25 April 2024

Εντός του 2023 τα πρώτα εργοτάξια στη δυτική Θεσσαλονίκη για τον προαστιακό σιδηρόδρομο

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για τον προαστιακό σιδηρόδρομο της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα συνεκτικό δίκτυο σταθερής τροχιάς που θα εξυπηρετεί τόσο τη μετακίνηση των πολιτών, όσο και την επιχειρηματική δραστηριότητα στην δυτική πλευρά της πόλης με τα  πρώτα εργοτάξια να εγκαθίστανται εντός του έτους.

Σταθμοί και γραμμές

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 67 εκατ. ευρώ προβλέπει την λειτουργία 16 σταθμών και 3 γραμμών.

Η πρώτη γραμμή θα έχει αφετηρία το νέο σιδηροδρομικό σταθμό και ενδιάμεσους σταθμούς σε μηχανοστάσιο, Μενεμένη, οδό Επτανήσου, Ελευθέριο Κορδελιό, Διαβατά και Σίνδο.

Η δεύτερη γραμμή θα έχει αφετηρία το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και ενδιάμεσους σταθμούς σε παλιό σταθμό, οδό Κωλέττη, ΚΤΕΛ “Μακεδονία” και Διαβατά.

Όσον αφορά την τρίτη γραμμή, θα έχει αφετηρία την οδό Λαγκαδά (στο συμμαχικό κοιμητήριο Ζειτενλίκ) και σταθμούς σε Γήπεδο (επί της 28ης Οκτωβρίου, κοντά στην οδό Δενδροποτάμου), Αμπελόκηπους (στην οδό Φιλίππου) και Εύοσμο (στην οδό Καραολή και Δημητρίου). 

“Έργο πνοής για τη δυτική Θεσσαλονίκη” χαρακτηρίζουν την κατασκευή του προαστιακού οι δήμαρχοι καθώς, όπως επισημαίνουν, με την μελλοντική επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά, θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν μεγάλο μέρος των μετακινήσεων που σήμερα γίνονται μέσω των γραμμών του ΟΑΣΘ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *