Friday , 29 March 2024

Ενώσεις Γονέων Κ.Μακεδονίας : “Όχι στην υποχρεωτικότητα – Ναι στον εμβολιασμό μαθητών με νοσήματα αλλά δεν υπάρχει σχεδιασμός”

Να καταργηθεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ζητά η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. “Μετά και την ανακοίνωση της βαθμολογίας 92.000 υποψηφίων στις εφετινές πανελλαδικές εξετάσεις, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν πως χιλιάδες από αυτούς δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν σε μια σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης οδηγώντας τις οικογένειές τους στη “λύση” των ιδιωτικών κολλεγίων με ακόμα μεγαλύτερη οικονομική αφαίμαξη προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών του χώρου” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Ο πρόεδρος Θανάσης Κοκονάς μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και τη δημοσιογράφο Σοφία Ξανθοπούλου επεσήμανε ότι “βλέπουμε δεκάδες μαθητές που παρά τα υψηλά μόρια που συγκέντρωσαν να αποκλείονται από τις επιλογές τους εξαιτίας της εφαρμογής της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και στα ειδικά μαθήματα! Ζητάμε να πάρει έστω και τώρα πίσω η κυβέρνηση το μέτρο αυτό που υποτίθεται ότι προωθεί την λεγόμενη αριστεία”.

Σχετικά με τον εμβολιασμό των μαθητών ηλικίας 15-17ετών αλλά και το άνοιγμα της πλατφόρμας για τις ηλικιακές ομάδες 12-15ετών μέσα στον Αύγουστο ο κ. Κοκονάς επεσήμανε ότι “είμαστε υπέρ του εμβολιασμού των μαθητών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Με την υποχρεωτικότητα δεν συμφωνούμε και βλέπουμε ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός. Αν δηλαδή πάθει κάτι ένα παιδί σε ποιον θα απευθυνθούμε;” διερωτήθηκε ο κ. Κοκονάς και τόνισε ότι ένα μήνα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε καιρό πανδημίας η κατάσταση στα σχολεία παραμένει ίδια με πέρυσι. “Υπάρχουν 110 υπόγειες αίθουσες που δεν αερίζονται! Το είχαμε πει πέρυσι, το λέμε και εφέτος” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *