Saturday , 20 April 2024

Ενώσεις Γονέων : “Στο πόδι ελήφθησαν οι αποφάσεις για τα σχολεία” – Κάποιοι γονείς σήμερα δεν έστειλαν τα παιδιά στο σχολείο

Εξ αποστάσεως θα γίνονται από σήμερα και για 14 ημέρες τα μαθήματα στα Λύκεια της Θεσσαλονίκης και των Σερρών. Στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες τα μαθήματα γίνονται κανονικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που βρίσκονται σε ισχύ.

“Επικρατεί ανησυχία. Αρκετοί είναι οι γονείς που είτε δεν εργάζονται είτε κάνουν τηλεργασία και επέλεξαν να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε σχολεία της Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης κρούσματα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς και αυτό προκαλεί αναβρασμό στους γονείς” επεσήμανε μιλώντας στο thesseconomy.gr o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας Θανάσης Κοκονάς.

Η μετάβαση ανήλικων παιδιών από και προς το σχολείο επιτρέπεται από έναν γονέα με την αποστολή SMS – επιλογή 4 στο 13033 και με πιστοποιητικό-βεβαίωση της διεύθυνσης του σχολείου όπου αναγράφεται η διεύθυνση του σχολείου και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

¨Και εδώ όμως υπάρχει έλλειψη οργάνωσης. Το δεύτερο χαρτί, η βεβαίωση που απαιτείται από το σχολείο δεν έχει εκδοθεί ακόμη. Σαφώς και δε φταίνε οι εκπαιδευτικοί για αυτό” τόνισε ο κ. Κοκονάς.

Οι ενώσεις γονέων αναφέρουν ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες ως προς τη λειτουργία των σχολείων ελήφθησαν στο πόδι. “Η τηλεκπαίδευση στα Λύκεια έγινε χωρίς να υπάρχει πρόγραμμα ακόμη. Πολλά παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στην ψηφιακή τεχνολογία ή δεν έχουν παραπάνω από έναν υπολογιστή τη στιγμή που κάποιοι γονείς κάνουν τηλεργασία. Δεν έχουν εξασφαλιστεί τα μέσα. Δεν έχουμε όλοι 3-4 υπολογιστές στο σπίτι” επεσήμανε ο κ. Κοκονάς.

Επιπλέον, δεν έχει διευκρινιστεί πώς θα λειτουργήσουν τα φροντιστήρια. Πηγές του Υπουργείου Παιδείας αναφέρουν ότι η τηλεκπαίδευση στα Λύκεια ελήφθη ως μέτρο “προληπτικά και δεν αντανακλά διασπορά του ιού στα σχολεία. Τα κρούσματα είναι μεμονωμένα και προέρχονται κυρίως εκτός του σχολείου”. Επίσης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το μέτρο αυτό έχει νόημα καθώς εφαρμόζεται ολικό lockdown και τα παιδιά δε θα συγχρωτιστούν σε πλατείες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *