Friday , 19 April 2024

Εξετάζεται η επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο – Τον Οκτώβριο σε διαβούλευση το αγροτικό πολυνομοσχέδιο

Εντός του Οκτωβρίου σχεδιάζεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τον αγροτικό τομέα της χώρας.

Στο εν λόγω πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται και ο πολυαναμενόμενος νέος νόμος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, καθώς επίσης και μέτρα αντιμετώπισης των παράνομων ελληνοποιήσεων και προβλέπονται αυστηρότερα πρόστιμα για τις επιχειρήσεις που παρανομούν, για τα οποία . υπάρχουν σκέψεις να υπολογίζονται επί του τζίρου των εν λόγω επιχειρήσεων.

Παράλληλα, το νέο πολυνομοσχέδιο κινείται στη φιλοσοφία της ενοποίησης των ελεγκτικών μηχανισμών (ΕΦΕΤ, ΥπΑΑΤ, κ.λ.π.), καθώς σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων “δεν γίνεται να ελέγχεται ένας επαγγελματίας από 4-5 διαφορετικά κλιμάκια. Αυτό θα πρέπει να γίνεται από ένα μικτό κλιμάκιο το οποίο θα τα κάνει όλα”.

Εξετάζεται η επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, την οποία επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αυτό το διάστημα η κυβέρνηση εξετάζει, επίσης, το θέμα της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες. Μέτρο που, μεταξύ άλλων, σε συνδυασμό με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων καθώς και τη συμμετοχή των παραγωγών σε συλλογικά σχήματα θα μειώσει κατακόρυφα το κόστος παραγωγής των αγροτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *