Friday , 29 March 2024

Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών της…αναμονής και της υπομονής

Του Γ.Κατσιάνη

Το μαρτύριο της…σταγόνας εξακολουθούν να υπομένουν όσοι δανειολήπτες εντάσσονται στον εξωδικαστικό μηχανισμό της ρύθμισης οφειλών προς τις τράπεζες και το δημόσιο.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που κολλούν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας ως και επτά μήνες!

“Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν πρόκειται να απορριφθούν οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν”, δήλωσε στο thesseconomy.gr, φοροτεχνικός.

Έτσι, η οφειλή του δανειολήπτη συνεχίζει να υφίσταται και να τοκίζεται μέχρι να υποβάλλει εκ νέου αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Το θετικό είναι ότι μετά τις πρόσφατες αλλαγές, ο δανειολήπτης δεν θα χρειαστεί να περιμένει ένα ολόκληρο χρόνο για να έχει μια δεύτερη ευκαιρία αλλά μικρότερο διάστημα.

Να σημειωθεί ότι από τον Σεπτέμβριο του 2022 ως και τον Φεβρουάριο του 2023, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 3.898 ρυθμίσεις οφειλών, ύψους 807 εκατ. ευρώ.

“Όταν ο απολογισμός του εξωδικαστικού μηχανισμού έχει αποδώσει μέχρι σήμερα μόλις 4.000 ρυθμίσεις ενώ αυτοί που έχουν χρέη σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες είναι πάνω από 7.000.000,δεν το λες και επιτυχία”, τονίζει σε ανακοίνωση της η Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων (ΠΔΣΟ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *