Thursday , 25 April 2024

Εξωφρενικές δηλώσεις Μητροπολίτη Χρυσόστομου: “Μια γυναίκα δεν κάθεται και να βιάζεται χωρίς να το θέλει” – “Δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό”

Σε δηλώσεις εκτός ορίων της λογικής αλλά και βασικών επιστημονικών γνώσεων προέβη για μια ακόμη φορά ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυστόμος, υποστηρίζοντας αυτή τη φορά πως για να μείνει μια γυναίκα έγκυος πρέπει “να έχει συμμετοχή”, πως δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό, ακόμη και ότι δεν κάθεται και να βιάζεται μια γυναίκα χωρίς να το θέλει” !

Οι δηλώσεις αυτές έχουν προκαλέσει από το πρωί σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 “Αν έχει βιαστεί … Δεν κάθεται και μια γυναίκα και να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, ε μη  τρελαθούμε” και “δε μένει έγκυος με αυτό το θέμα πρέπει να έχει συμμετοχή (…) πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψις”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης.

Απαντώντας, μάλιστα, στις διαμαρτυρίες και τις ενστάσεις των δημοσιογράφων, επέμεινε στη θέση του προβάλλοντας τον ίδιο ισχυρισμό: “Εσείς αντιλαμβάνεστε ότι μια γυναίκα κάθεται και βιάζεται και μένει και έγκυος; Έχει συμμετοχή!».

Με αφορμή το κήρυγμα που θα γίνει την Κυριακή σε όλους τους ναούς κατά των αμβλώσεων, ο Μητροπολίτης τόνισε ότι η Ιερά Σύνοδος «αφουγκράζεται την κοινωνία», πως η άμβλωση είναι έγκλημα και πως «δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η καταστροφή ενός νηπίου, ενός παιδιού που όταν συλληφθεί έχει ήδη αρχίσει να είναι ζωή».

Επίσης, υπογράμμισε ότι η Εκκλησία είναι κατά της αντισύλληψης, αφήνοντας ωστόσο ένα “παράθυρο” για τις περιπτώσεις κατά τις οποίες εάν συλλάβει μια γυναίκα κινδυνεύει να πεθάνει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *