Tuesday , 16 April 2024

Επέκταση ΣΣΕ για τους ηλεκτρολόγους τεχνικών γραφείων ανελκυστήρων

Η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, υπέγραψε την απόφαση για την επέκταση της συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους ηλεκτρολόγους που απασχολούνται στα τεχνικά γραφεία ανελκυστήρων όλης της χώρας.

Η συγκεκριμένη συλλογική σύμβαση εργασίας καλύπτει συνολικά 1.015 εργαζόμενους και προβλέπει από την 1/6/2019 βασικό μηνιαίο μισθό από 734,55 € έως 808 €, αναλόγως της ειδικότητας. Από την 1/3/2020 ο βασικός μηνιαίος μισθός διαμορφώνεται από 741,89 € έως 816,08 €, αναλόγως της ειδικότητας.

Ο βασικός μισθός προσαυξάνεται με τα εξής επιδόματα: πολυετίας, γάμου, τέκνων, ανθυγιεινής εργασίας και ειδικών συνθηκών, πλωτών μέσων, ακτινοβολίας, επίδομα υπευθύνου, επίδομα ύψους και επιδόματα σπουδών.

«Μετά τη λήξη των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018 το Υπουργείο Εργασίας έχει επεκτείνει 13 συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες καλύπτουν περισσότερους από 210.000 εργαζόμενους. Θα συνεχίσει να εξετάζει τις εν ισχύ συλλογικές συμβάσεις αλλά και όσες υπογραφούν στο μέλλον, ώστε να διαπιστωθεί εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την επέκτασή τους», επισημαίνει, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *