Tuesday , 23 April 2024

«Επέλαση» Βαλκάνιων αγοραστών στη Χαλκιδική – Το 70% των συμβολαίων των αγοραπωλησιών προέρχεται από πελάτες Βαλκανικών χωρών

Αυξημένη είναι η ζήτηση αγοράς για εξοχική κατοικία στην περιοχή της Χαλκιδικής. Η πλειοψηφία των αγοραστών εξακολουθεί να είναι ξένοι κυρίως από τις χώρες των Βαλκανίων με τους Έλληνες να… τηρούν στάση αναμονής λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Όπως επισημαίνει στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Χαλκιδικής, Γρηγόρης Στιβαχτάρης «έντονο είναι το ενδιαφέρον των Βαλκάνιων για αγορά εξοχικής κατοικίας στη Χαλκιδική. Όσον αφορά το ενδιαφέρον αγοράς από Βαλκάνιους και Έλληνες το ποσοστό που αντιστοιχεί είναι 65% με 35%. Το 70% συμβολαίων που κάνουμε είναι με αγοραστές που προέρχονται από Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία, Σκόπια και από Ρουμανία. Ο μέσος όρος των κατοικιών που αγοράζουν, όσον αφορά τις τιμές, είναι από 50.000-80.000 ευρώ», διευκρινίζει ο κ. Στιβαχτάρης.

Προτιμούν το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής
Αναφερόμενος στις επιλογές των εξοχικών κατοικιών που αγοράζουν ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Χαλκιδικής αναφέρει ότι «επιλέγουν κυρίως κατοικίες στο πρώτο πόδι, στην Ποτίδαια και από την Καλλικράτεια μέχρι κάτω στο πρώτο πόδι. Στο δεύτερο πόδι αγοράζουν στη Νικήτη και από τη Μεταμόρφωση και κάτω, ενώ και για το τρίτο πόδι φυσικά υπάρχει ενδιαφέρον. Γενικά αγοράζουν σε όλη την περιοχή της Χαλκιδικής αλλά κυρίως προτιμούν το πρώτο πόδι. Και ο λόγος είναι πως υπάρχουν πολλά σπίτια προς πώληση». Όσον αφορά τις τιμές, ο κ. Στιβαχτάρης διευκρινίζει «η τιμή ποικίλει ανάλογα με τις περιοχές, ανάλογα με τη θέση, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του οικήματος. Πάντα αγοράζουν σπίτια ανάλογα με το μπάτζετ που διαθέτουν. Τα σπίτια που αγοράζουν τα χρησιμοποιούν ως εξοχικές κατοικίες αλλά και για εκμετάλλευση», προσθέτει ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Χαλκιδικής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *