Friday , 26 April 2024

Επίδομα 350 ευρώ σε υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων- Οι προϋποθέσεις

Σε 350 ευρώ ανέρχεται το επίδομα που αναμένεται να λάβουν χιλιάδες μαθητές, οι οποίοι μένουν σε άλλη πόλη ή διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να συμμετέχουν στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις. Το επίδομα διεκδικούν υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, εφόσον πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας προβλέπει τη χορήγηση των 350 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης, διατροφής και διαμονής. Αφορά περιπτώσεις μαθητών που πρέπει να μετακινηθούν σε εξεταστικό κέντρο που απέχει πάνω από 120 χλμ από το σχολείο που αποφοίτησαν.

Ποιες οι προϋποθέσεις
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, το νέο επίδομα θα δοθεί σε υποψήφιους των ΓΕΛ οι οποίοι αναγκάζονται να μετακινούνται από:
-Τις σχολικές μονάδες της νησιωτικής χώρας προς άλλα εξεταστικά κέντρα της νησιωτικής Χώρας. Η αποζημίωση δεν καταβάλλεται, εάν η μετακίνηση πραγματοποιείται εντός του ιδίου νησιού και η απόσταση μεταξύ των δύο σχολικών μονάδων, είναι μικρότερη των 120 χιλιομέτρων.
-Τις σχολικές μονάδες υποβολής της αίτησης – δήλωσης της νησιωτικής χώρας προς άλλα εξεταστικά κέντρα της ηπειρωτικής χώρας.
-Τις σχολικές μονάδες της ηπειρωτικής χώρας προς άλλα εξεταστικά κέντρα της ηπειρωτικής χώρας και η απόσταση μεταξύ των δύο σχολικών μονάδων είναι μεγαλύτερη από 120 χιλιόμετρα.

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα πρέπει να μετακινούνται από:
-Τις σχολικές μονάδες της νησιωτικής χώρας προς τα βαθμολογικά ή ειδικά εξεταστικά κέντρα της νησιωτικής χώρας. Η αποζημίωση δεν καταβάλλεται εάν η μετακίνηση πραγματοποιείται εντός του ιδίου νησιού και η απόσταση μεταξύ των δύο σχολικών μονάδων, είναι μικρότερη των 120 χιλιομέτρων.
-Τις σχολικές μονάδες της νησιωτικής χώρας προς τα βαθμολογικά ή ειδικά εξεταστικά κέντρα της ηπειρωτικής χώρας.
-Τις σχολικές μονάδες της ηπειρωτικής χώρας προς τα βαθμολογικά ή ειδικά εξεταστικά κέντρα της ηπειρωτικής χώρας εφόσον η απόσταση της σχολικής μονάδας από το βαθμολογικό κέντρο ή ειδικό εξεταστικό κέντρο είναι μεγαλύτερη από 120 χιλιόμετρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *