Friday , 19 April 2024

Επίσκεψη εκπροσώπων του αμερικανικού Ομίλου Quintana στην Αλεξανδρούπολη-Εγκωμιαστικά σχόλια για το λιμάνι και την πόλη

Σε ιδιαίτερα θετικά σχόλια για την Αλεξανδρούπολη και τις δυνατότητές της προέβησαν εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρίας Proxenos ID, που αποτελεί στρατηγικό εταίρο του ομίλου Quintana, που με τη σειρά του συμμετέχει στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι επισκέφθηκαν την πόλη και μεταξύ άλλων και το Επιμελητήριο Έβρου.

Οι υποψήφιοι επενδυτές εξέφρασαν, αναλυτικότερα, τον ενθουσιασμό τους για την Αλεξανδρούπολη, την οποία όπβως είπαν βλέπουν ως δυνητικό πόλο έλξης επενδυτών από όλο τον κόσμο και παρουσίασαν συνοπτικά τον σχεδιασμό τους για την αξιοποίηση του λιμανιού, εφόσον τελικά προκριθούν στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Επίσης, έκαναν λόγο για ανάγκη να λειτουργήσει ο Λιμένας στο 100% των δυνατότητων του καθώς αυτό θα συνδράμει στην αναβάθμισή του, αλλά και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας συνολικά.

Το Επιμελητήριο Έβρου διά του προέδρου του Χριστόδουλου Τοψίδη, παρουσίασε το επιχειρηματικό προφίλ της περιοχής ευθύνης του, ενώ παράλληλα υπογραμμίστηκε ότι εκ του θεσμικού του ρόλου δύναται να συνδράμει κάθε υποψήφιο επενδυτή του τόπου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *