Friday , 29 March 2024

Επαγγελματίες εστίασης προς πρωθυπουργό: «Αφήστε μας να δουλέψουμε»

Την άρση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν από τις 6 Νοεμβρίου του 2021 στα καταστήματα εστίασης, λόγω της πανδημίας, ζητούν οι επαγγελματίες του κλάδου.

Ειδικότερα, με υπόμνημα της προς τον πρωθυπουργό, η Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης προτείνει να αρθούν άμεσα τα περιοριστικά μέτρα και να επιτραπεί η είσοδος των ανεμβολίαστων στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων με rapid test.

Επιπλέον, ο επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης ζητούν να παραταθεί μέχρι τις 30 Απριλίου η επιδότηση ενοικίου κατά 50%, να διατηρηθεί η καταβολή του επιδόματος ειδικού σκοπού για συγκεκριμένους ΚΑΔ, να παγώσει η πληρωμή τρεχουσών υποχρεώσεων προς το δημόσιο και να μετατραπούν οι επιστρεπτέες προκαταβολές, σε μη επιστρεπτέες.

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και ισχύουν έως 31 Μαρτίου 2022  αναμφισβήτητα μειώνουν τη δυνατότητα πρόσβασης των πελατών στους  κλειστούς χώρους εστίασης καθώς και η αύξηση της ενέργειας παράλληλα δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην επιβίωση των επιχειρήσεων», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην σχετική επιστολή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *