Monday , 27 June 2022

Επεκτείνεται τo επενδυτικό πρόγραμμα της JTI για τη ΣΕΚΑΠ με την παραγωγή του Winston

Ξεκίνησε την Τρίτη 22 Οκτωβρίου η παραγωγή του Winston στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη.  Η παραγωγή του Winston στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής απόφασης της JTI να επενδύσει στη χώρα και να αναβαθμίσει το εργοστάσιο της Ξάνθης σε μια σύγχρονη και βιώσιμη μονάδα παραγωγής ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Στη ΣΕΚΑΠ θα παράγονται πλέον τα Winston με προορισμό την ελληνική αγορά ενώ από το 2020 θα εξάγονται και σε 9 ακόμη χώρες της Ε.Ε.  Στη ΣΕΚΑΠ θα συνεχίσουν να παράγονται οι ιστορικές μάρκες GR, BF, Cooper. 

Το Winston είναι η δεύτερη σε πωλήσεις μάρκα τσιγάρων παγκοσμίως από το 2007.  Αποτελεί ένα ιστορικό, διεθνώς αναγνωρισμένο εμπορικό σήμα, που πρώτο-κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το 1954 και διατίθεται σήμερα σε περισσότερες από 120 χώρες του κόσμου.

Από την εξαγορά το 2018, η JTI επενδύει σημαντικούς πόρους για τον μετασχηματισμό της ΣΕΚΑΠ, έχοντας επενδύσει μέχρι σήμερα κονδύλι της τάξεως των 10 εκατ. δολαρίων για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού.  Παράλληλα με την επένδυση στο εργοστάσιο, μέλημα της εταιρείας συνιστά η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, η βελτίωση των δεξιοτήτων των εργαζομένων και η συμβολή στην κοινότητα της Ξάνθης, ως ενεργό και υπεύθυνο μέλος της κοινωνίας.

Ο κ. Victor Crespo, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της JTI, επισκέφθηκε το εργοστάσιο με την ευκαιρία της έναρξης της νέας παραγωγής και τόνισε: “Η παραγωγή του Winston στη ΣΕΚΑΠ συνιστά ‘ορόσημο’ για το εργοστάσιο και τους ανθρώπους του και σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας δυναμικής εποχής για την ιστορική παραγωγική αυτή μονάδα στην οποία η JTI επενδύει, αναγνωρίζοντας το θετικό αναπτυξιακό κλίμα που επικρατεί στη χώρα. Τα ποιοτικά προϊόντα των διεθνώς αναγνωρισμένων εμπορικών σημάτων της JTΙ – τα οποία στο εξής θα παράγονται στην Ξάνθη – θα ενισχύσουν περαιτέρω την αναπτυξιακή τροχιά  στην οποία εισήλθε το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ από τον Αύγουστο του 2018 ώστε να αποτελέσει ένα σημαντικό παράγοντα για την τοπική οικονομία και κοινωνία της Ξάνθης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Θράκης». 

Η Japan Tobacco International στον κόσμο

H Japan Tobacco International – JTI είναι μέλος του Ομίλου Εταιρειών Japan Tobacco Inc ο οποίος ανήκει κατά 1/3 στο Ιαπωνικό Δημόσιο.  Αποτελεί μια κορυφαία διεθνή εταιρεία προϊόντων καπνού και ατμίσματος με επιχειρηματική δραστηριότητα σε περισσότερες από 130 χώρες ανά τον κόσμο.  Είναι ο κάτοχος παγκοσμίως του σήματος Winston, της δεύτερης μεγαλύτερης μάρκας τσιγάρων στον κόσμο, καθώς και του Camel, εκτός ΗΠΑ.  Στα διεθνή εμπορικά σήματα της εταιρείας συγκαταλέγονται επίσης τα Mevius και LD.  Η JTI είναι επίσης ένας σημαντικός παίκτης της παγκόσμιας αγοράς προϊόντων ατμίσματος με το ηλεκτρονικό τσιγάρο Logic και στην κατηγορία των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού με το Ploom.  Με κεντρικά γραφεία στη Γενεύη στην Ελβετία, η JTI απασχολεί περισσότερους από 45.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο και το 2019 πιστοποιήθηκε ως Κορυφαίος Εργοδότης Διεθνώς για 5η συνεχή χρονιά.

Η Japan Tobacco International στην Ελλάδα

Η JTI έχει αδιάλειπτη παρουσία στην ελληνική αγορά εδώ και περισσότερο από 40 χρόνια.  Μετά την πρόσφατη εξαγορά της ΣΕΚΑΠ, η JTI έχει πλέον παραγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα στη χώρα, ενώ επενδύει συνεχώς στον εκσυγχρονισμό και την περαιτέρω ανάπτυξη του εργοστασίου. 

Είναι σήμερα η 2η μεγαλύτερη εταιρεία προϊόντων καπνού και συνεισφέρει το 2% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας.  Η JTI απορροφά περίπου το 1/5 της ελληνικής παραγωγής καπνού για τα προϊόντα της ανά τον κόσμο, στηρίζοντας την τοπική οικονομία και τον καπνικό κλάδο ο οποίος παρέχει πόρους σε περισσότερες από 50.000 οικογένειες.  Η εταιρεία εμπορεύεται τις μάρκες Winston, Camel και Old Holborn, καθώς και το ηλεκτρονικό τσιγάρο Logic, έχοντας παράλληλα την ευθύνη των αγορών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας και απασχολώντας συνολικά 300 εργαζόμενους. Το 2019 η JTI Hellas αναγνωρίστηκε για 7η συνεχή χρονιά ως Κορυφαίος Εργοδότης. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.