Saturday , 20 April 2024

Επενδύσεις 93 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιήσει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ μέχρι το 2023

Το ποσό των 570 εκατ. ευρώ ξεπερνούν οι επενδύσεις της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε υποδομές δικτύου ενώ η διείσδυση του φυσικού αερίου αγγίζει πλέον το 61% του πληθυσμού στις περιοχές της άδειας της.

Αυτό τόνισε ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας, κατά την διάρκεια των εργασιών του ΙΙ Ευρωπαϊκού Forum Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

Ο κ. Μπακούρας, προέβη σε μια σύντομη παρουσίαση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, με την οποία ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας και για τη στρατηγική της, η οποία αποτελείται από την ανάπτυξη των δικτύων διανομής, στοχεύοντας στην αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου και στην υλοποίηση αποδοτικών επενδύσεων.

«Η ανάπτυξη των υποδομών στην ενέργεια απαιτούν μακροπρόθεσμό επενδυτικό σχεδιασμό που επιφέρει απόδοση σε βάθος χρόνου. Εξίσου βασικοί παράγοντες είναι η επένδυση σημαντικών κεφαλαίων για την ανάπτυξη των υποδομών και η υψηλή τεχνογνωσία», υπογράμμισε ο κ. Μπακούρας και σημείωσε πως η ΕΔΑ ΘΕΣΣ στοχεύει στον ψηφιακό της μετασχηματισμό για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους καταναλωτές και τους χρήστες διανομής.

Επιπλέον, ο κ. Μπακούρας ενημέρωσε ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ υλοποιεί ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο, σύμφωνα με το οποίο προβλέπονται επενδύσεις 93 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2019-2023, εκ των οποίων τα 36 εκατ. ευρώ αφορούν την ανάπτυξη του δικτύου διανομής στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι για την υλοποίηση επενδύσεων στη χώρα κρίνεται απαραίτητη η ρυθμιστική – κανονιστική και φορολογική σταθερότητα.

Αναγνώρισε τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει η Πολιτεία και προσφέρει κίνητρα για νέες επενδύσεις με την εφαρμογή του νέου φορολογικού νόμου, μειώνοντας τον συντελεστή κερδών από επιχειρηματική δραστηριότητα καθώς και τον συντελεστή φορολογίας μερισμάτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *