Wednesday , 17 April 2024

Επιδότηση ως και 750 ευρώ τον μήνα από τον ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 1.000 ανέργων

Την επιχορήγηση επιχειρήσεων που θα δώσουν δουλειά σε 1.000 άνεργους για τουλάχιστον ένα χρόνο, προβλέπει νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά από αύριο, Τρίτη 22 Ιουνίου και δικαίωμα συμμετοχής στο ετήσιο πρόγραμμα έχουν όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Όσον αφορά το ύψος της επιδότησης που θα λάβουν όσες επιχειρήσεις ενταχθούν στο πρόγραμμα, ανέρχεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως το ποσό των 750 ευρώ, μηνιαίως.

Ποιοι ωφελούνται

Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ απευθύνεται σε εγγεγραμμένους άνεργους στο μητρώο του οργανισμού που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση.

Ειδικότερα, πρόκειται για άνεργους ηλικίας 18-24 ετών ή άνω των 50 ετών, απόφοιτους υποχρεωτικής εκπαίδευσης που δεν ολοκλήρωσαν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή δεν παρακολούθησαν επαγγελματική κατάρτιση και εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ τουλάχιστον για 12 μήνες και άνω.

Να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *