Friday , 29 March 2024

Επιπλέον 50 εκατ.ευρώ από την ΠΚΜ για το πρόγραμμα “Διέξοδος”-Χρηματοδότηση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

Πενήντα εκατομμύρια ευρώ επιπλέον χρηματοδότηση για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Διέξοδος» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με μη επιστρεπτέο κεφάλαιο κίνησης ανακοίνωσε ότι διασφάλισε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Για το εν λόγω πρόγραμμα είχαν διατεθεί αρχικά από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας 150 εκατ. ευρώ, κονδύλια που αποδείχτηκαν όμως λίγα μπροστά στις τεράστιες ανάγκες της πραγματικής οικονομίας στην Κεντρική Μακεδονία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κάθε επιχείρηση θα λάβει αναλογικά από 5.000 έως 50.000 ευρώ, με απολύτως διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια. Τα χρήματα αυτά θα διοχετευτούν στις επιχειρήσεις, στις αρχές του 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του προγράμματος «Διέξοδος» έχουν υποβληθεί και αξιολογούνται περισσότερες από 20.000 αιτήσεις μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και με την ενίσχυση του προγράμματος με επιπλέον 50 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την ΠΚΜ, θα δοθεί η δυνατότητα ενίσχυσης με μη επιστρεπτέο κεφάλαιο κίνησης πολλών επιχειρήσεων, που λόγω αντικειμενικών κριτηρίων θα έμεναν εκτός χρηματοδότησης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *