Thursday , 28 March 2024

“Επιστρέφουμε σε 5 λεπτά”-Κινητοποίηση με αναπηρικά αμαξίδια στη λεωφόρο Νίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους το πρωί της Τρίτης

Να “πληρώσουν’ με το ίδιο νόμισμα τους ασυνείδητους οδηγούς που καταλαμβάνουν θέσεις παρκαρίσματος για ΑΜΕΑ αποφάσισαν οι συμπολίτες μας που κινούνται με αναπηρικά αμαξίδια σε συνεργασία με την τροχαία και την εταιρεία Wheel (αναπηρικά αμαξίδια και είδη αποκατάστασης) και την ερχόμενη Τρίτη 4 Ιουνίου, από τις 9 έως τις 11 το πρωί θα “παρκάρουν’ αναπηρικά αμαξίδια στην πλατεία Αριστοτέλους με λεωφόρο Νίκης, αφήνοντας σημειώματα “επιστρέφουμε σε 5 λεπτά”.

Αντίστοιχη δράση έχει πραγματοποιηθεί πρόσφατα στη Λισαβόνα.

“Ήρθε η σειρά μας ……θα είμαστε όλοι εκει !!!!!!
ΌΧΙ ρε φίλε, να μην το αφήσεις ούτε 5 ούτε 10 ούτε 15 λεπτάκια.
Αυτή είναι η αγαπημένη ατάκα των οδηγών ι.χ., που παρκάρουν σε θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ (με ή χωρίς αλάρμ) και νομίζουν ότι δεν τρέχει και τίποτα. Μέσα από αυτή την δράση μας λοιπόν θα δείξουμε ότι τρέχει και παρατρέχει ! 
ΌΧΙ δεν δέχομαι ότι πετάχτηκες κάπου εδώ δίπλα. Δεν έχεις ιδέα τι δυσκολίες αντιμετωπίζω και πίστεψε με δεν θέλεις να βρεθείς στην θέση μου”, τονίζεται σε αναρτήσεις των διοργανωτών της δράσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη δράση αυτή θα δώσει το “παρών” και η ομάδα ρομποτικής και προγραμματισμού του 11ο δημοτικο καλαμαριας και ο δάσκαλος τους στην πληροφορική Nikos Avgoulas, που θα εξηγήσουν την ιδέα-πρόταση που έχουν για το πώς η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει να λυθεί το παραπάνω δυσάρεστο πρόβλημα της ”απρόσεκτης” ή μη έλλειψης σεβασμού στους ανθρώπους με αναπηρία.

Το μήνυμα της εκδήλωσης είναι σαφές: “ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ τον συνάνθρωπο με αναπηρία και ΔΕΝ ΠΑΡΚΑΡΟΥΜΕ σε θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *