Thursday , 28 March 2024

Επιστρεπτέα 6: Μέχρι 16 Μαρτίου οι αιτήσεις στο ”myBusinessSupport”

Εως τις 16 Μαρτίου θα μπορούν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες να υποβάλλουν δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport» για να λάβουν μέρος από τα 500 εκατ. ευρώ που θα δοθούν μέσω του 6ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Αν και αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπέβαλλαν περισσότεροι από 721.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες, ωστόσο, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο τελικός αριθμός των δικαιούχων θα είναι μικρότερος καθώς σε αρκετές περιπτώσεις τον Ιανουάριο κατεγράφη είτε αύξηση τζίρου, είτε η μείωση του κύκλου εργασιών ήταν μικρότερη από 20%, είτε δεν είχαν τον τζίρο αναφορά ύψους 200 ευρώ. Οι πρώτες πληρωμές αναμένεται να ξεκινήσουν προς τα τέλη της εβδομάδας.

Η νέα ΚΥΑ ορίζει ποιοι και πώς θα λάβουν τουλάχιστον 500 ή 1.000 ευρώ, ανάλογα με το αν δεν λειτούργησαν μετά από κρατική εντολή ή όχι, τον αριθμό των εργαζομένων αλλά και τον αλγόριθμο ο οποίος υπολογίζει το μέγεθος του πλήγματος που υπέστησαν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *