Thursday , 28 March 2024

Επιτήδειοι εκμεταλλεύονται τον κορωνοϊό και τον χιονιά και εξαπατούν ηλικιωμένους

Σοφία Ξανθοπούλου

Αναστάτωση επικρατεί από το πρωί στην περιοχή της Τούμπας καθώς ηλικιωμένοι κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους πίσω από τη μάσκα προσπαθούν να τους εξαπατήσουν προσποιούμενοι ότι εργάζονται σε εταιρία φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα, ηλικιωμένη που μένει στην περιοχή της Κ.Τούμπας παραλίγο να πέσει θύμα ενός επιτήδειου που της είπε ότι ήρθε τάχα για τη συντήρηση του καυστήρα ένεκα του χιονιά. “Με απεκάλεσε με το όνομά μου κιόλας και μου είπε ότι μου έστειλε μήνυμα στο κινητό από την εταιρεία που εργάζεται. Μόλις του είπα οτι δεν έχω κινητό και ότι δεν έλαβα ποτέ τέτοια ενημέρωση και αφού αντιλήφθηκε ότι τελικά δεν ήμουν μόνη στο σπίτι, εξαφανίστηκε. Διαφορετικά, ποιος ξέρει τι θα γινόταν…” .

Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεόφιλος Παπαδάκης μιλώντας στο thesseconomy.gr δήλωσε ότι “με αφορμή την πανδημία και τις καιρικές συνθήκες γίνεται ο κλέψας του κλέψαντος. Οι απάτες ανθούν στην περίοδο της πανδημίας. Γίνεται της κακομοίρας. Να μην ανοίγουν την πόρτα σε κανέναν τα ευάλωτα άτομα και να μην εμπιστεύονται κανέναν. Και μη χειρότερα. Βέβαια, να πούμε ότι δεν είναι μόνο οι ηλικιωμένοι που μπορεί να πέσουν θύματα εξαπάτησης. Κατά την περίοδο της πανδημίας διαπιστώθηκαν και ηλεκτρονικές απάτες σε βάρος νεαρότερων ατόμων”.

Η Ελληνική Αστυνομία συνιστά στον κόσμο να προσέχει και να καλεί άμεσα το 100 καταγγέλλοντας τέτοια περιστατικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *