Friday , 29 March 2024

Επιτήδειοι τάζουν τουρίστες σε ιδιοκτήτες καταλυμάτων και τους αποσπούν χρήματα

Του Γ. Κατσιάνη

Τελειωμό δεν έχουν οι μέθοδοι που εφαρμόζουν επιτήδειοι, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα από τα ανυποψίαστα θύματα τους.

Το thesseconomy.gr παρουσιάζει σήμερα την πρακτική που ακολουθείται, το τελευταίο διάστημα, με στόχο την αφαίρεση χρημάτων από ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων.

Ειδικότερα, οι επιτήδειοι επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους επιχειρηματίες και τους υπόσχονται ότι θα τους στείλουν πελάτες από το εξωτερικό!

«Λένε ότι είναι από “Σύλλογο Αποδήμων Ελλήνων” και αφού αφηγηθούν “το παραμύθι” τους, ζητούν από τα υποψήφια θύματα να τους στείλουν τα στοιχεία της επιχείρησης καθώς και 180 ευρώ για… “έξοδα”(!)», τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων «ΚΥΚΛΟΣ», Αντώνης Καρατάσος.

Στην επιστολή του προς τα μέλη της ομοσπονδίας, ο κ. Καρατάσος καλεί τους συναδέλφους του να μην ενδώσουν στα επιχειρήματα των αγνώστων.

«Σε κάθε περίπτωση, μην τους στείλετε χρήματα, μην τους πείτε τον τραπεζικό σας λογαριασμό, μην τους στείλετε οποιοδήποτε έγγραφο αποδοχής συνεργασίας», καταλήγει η επιστολή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *