Thursday , 25 April 2024

Επιχείρηση για… γερά νεύρα η κίνηση των Θεσσαλονικέων οδηγών σε δρόμους μέσα κι έξω από την πόλη

Σ’ ένα εργοτάξιο έχει μεταμορφωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα η Θεσσαλονίκη όσον αφορά τους δρόμους μέσα κι έξω από την πόλη. Οι εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Αναλυτικότερα:

Στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου
Όπως ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης σήμερα (08/05/2023) και αύριο Τρίτη (09/05/2023) πραγματοποιούνται από τις 6.00 π.μ. – 20.00 μ.μ. εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Καραολή και Δημητρίου, από την οδό Κοσμά Αιτωλού έως τη λεωφόρο Δενδροποτάμου. Σήμερα δεν διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Καραολή και Δημητρίου, από την οδό Παπάγου έως τις οδούς Ακρίτα και Κλεισούρας. Αύριο, Τρίτη, δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην οδό Καραολή και Δημητρίου, από τις οδούς Ακρίτα και Κλεισούρας έως την Λεωφόρο Δενδροποτάμου. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα γίνεται μέσω των γύρω δρόμων της περιοχής.

Εργασίες συντήρησης
Συνεχίζεται και σήμερα η ταλαιπωρία των οδηγών αυτοκινήτων που κινούνται στην οδό Μαρίνου Αντύπα και επί της Εθνικής Οδού 67 Θεσσαλονίκης – Αεροδρομίου. Από τις 6.00 το πρωί πραγματοποιούνται εργασίες διαγράμμισης και συντήρησης επί της οδού Μαρίνου Αντύπα και επί της Εθνικής Οδού 67 Θεσσαλονίκης – Αεροδρομίου. Οι εργασίες που ολοκληρώνονται σήμερα γίνονται από τη διασταύρωση του ισόπεδου κόμβου για την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή (έξοδο στην Ε.Ο Θεσσαλονίκης – Μουδανιών προς Θεσσαλονίκη) έως τη διασταύρωση με τη λεωφόρο Γεωργικής Σχολής (Εθνική Οδό 67).

Στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης -Ν. Μουδανίων
-Μέχρι τη Δευτέρα 15 Μαΐου θα πραγματοποιούνται οι εργασίες τοποθέτησης, αντικατάστασης και επισκευής μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανίων. Οι εργασίες γίνονται από τις 7.00 π.μ. σε διάφορα σημεία από την οδό Βούλγαρη έως τον ανισόπεδο κόμβο Τριλόφου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι εργασίες γίνονται στις δεξιές πλευρές του οδοστρώματος με τον αποκλεισμό μίας μόνο λωρίδας κάθε φορά (είτε στο ρεύμα εξόδου είτε στο ρεύμα εισόδου), στην οποία θα πραγματοποιείται η επέμβαση και σε μήκος επαρκές, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των χρηστών ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται απρόσκοπτα, όπως προβλέπεται και σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις. Θα ακολουθήσουν εργασίες που θα αφορούν την αντικατάσταση των στηθαίων της κεντρικής νησίδας.

Και εργασίες κοπής πρασίνου
Τέλος σήμερα αρχίζουν οι εργασίες κοπής πρασίνου στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών, στην επαρχιακή οδό Νέων Μουδανιών – Κύκλωμα Κασσάνδρας, στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας και στη Νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας. Οι εργασίες γίνονται από τη διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023.Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες κοπής πρασίνου στα εξής σημεία:
-Σήμερα και αύριο, (9/5) επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών στο τμήμα από τον Α/Κ Νέας Καλλικράτειας (Χ.Θ. 41+000) έως τον Α/Κ Σιθωνίας/Κασσάνδρας (Χ.Θ.61+700) και επί της Επαρχιακής Οδού Νέων Μουδανιών- Κύκλωμα Κασσάνδρας, δεξιά των οδών και στις δύο κατευθύνσεις.

-Επί της Εθνικής Οδού 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας και επί της Νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας (Παράκαμψη Παραλίμνης), δεξιά των οδών και στις δύο κατευθύνσεις. Επισημαίνεται ότι τα συνεργεία που θα εκτελούν τις παραπάνω εργασίες είναι κινητά και ότι ο χρόνος αποκλεισμού των τμημάτων των παραπάνω οδών για την εκτέλεση των εργασιών είναι σχετικά μικρός.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *