Friday , 29 March 2024

Εργαζόμενοι ΕΚΑΒ: “Ως εδώ και μη παρέκει οι δικαιολογίες – Να ενταχθούμε στα ΒΑΕ χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση”

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία με αίτημα την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.

«Πως μπορεί να λέμε ότι είμαστε κράτος δικαίου όταν οι νοσηλευτές που προέρχονται από το ΙΚΑ (τώρα ΕΦΚΑ) είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ και η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευτών που προέρχονται από ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο (τώρα ΕΦΚΑ) δεν είναι;” ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος.

Ο κ. Μαθιόπουλος επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή, εργαζόμενοι που είναι πάνω από 55 ετών αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας εξαιτίας των συνθηκών εργασίας και δεν είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ. Χρειάζεται ένας ειδικός σχεδιασμός με κάλυψη όλων των ιατρικών ειδικοτήτων κυρίως στα νησιά είπε ενώ τόνισε ότι οι αεροδιακομιδές κοστίζουν περίπου 11.000.000 ευρώ ετησίως. “Χρειάζεται ένας υγειονομικός χάρτης ώστε να καλυφθούν όλες οι βάρδιες. Αυτή τη στιγμή έχουμε 25.000 κενά σε νοσηλευτές και διασώστες σε όλα τα νησιά. Γίνονται 2.500 αεροδιακομιδές το χρόνο με μέσα της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού. Το ΕΚΑΒ απλώς περιορίζεται στη διαχείριση των περιστατικών” ανέφερε χαρακτηριστικά.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *