Thursday , 18 April 2024

Εργαζόμενος δεν έχει πληρωθεί την θερινή του άδεια εδώ και 10 χρόνια(!)

Μπορεί στην Ελλάδα το εργασιακό περιβάλλον να μην είναι στο επίπεδο των χωρών της Βόρειας Ευρώπης, ωστόσο φαίνεται ότι υπάρχουν και… χειρότερα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός φύλακα ασφαλείας, ο οποίος απασχολείται σε εταιρία στην Κύπρο, εδώ και έξι χρόνια.

Όπως καταγγέλλει στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Φυλάκων-Ιδιωτών Φυλάκων Ασφάλειας (ΠΑ.ΣΥ.Φ.Ι.Φ.Α), στο διάστημα που εργάζεται στην συγκεκριμένη εταιρία, δεν έχει πληρωθεί μέχρι σήμερα ούτε μία φορά την θερινή του άδεια!

«Εργάζομαι στην εταιρεία για πάνω από 6 χρόνια και ποτέ δεν πληρώθηκα ετήσια άδεια», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο καταγγέλλων.

Επιπλέον, αποκάλυψε ότι «ούτε στην προηγούμενη εταιρεία που ήμουν για άλλα 4 χρόνια δεν πληρώθηκα ετήσια άδεια (!)» ενώ αναρωτιέται για ποιο λόγο ο ΠΑ.ΣΥ.Φ.Ι.Φ.Α. γράφει «ότι υπάρχει νομοθεσία για την ετήσια άδεια».

Από την πλευρά του, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος με ανάρτηση του στο facebook, καλεί του εργαζόμενους του κλάδου να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται.

«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Μην περιμένετε από κανένα να τα διεκδικήσει για εσάς, διεκδικήστε αυτά που λέει η νομοθεσία», τονίζεται, μεταξύ άλλων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *