Thursday , 25 April 2024

Εργασίες συντήρησης των δρόμων πέριξ της Θεσσαλονίκης – Ιδιαίτερα προσεκτικοί οι οδηγοί των αυτοκινήτων

Συνεχίζονται και σήμερα από το πρωί οι εργασίες για την αντικατάσταση των στηθαίων ασφαλείας στην Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο Τρίτη, όπως έχει ανακοινώσει η διεύθυνση τεχνικών έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης του δρόμου. Συγκεκριμένα σήμερα και αύριο πραγματοποιούνται εργασίες αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας στην περιφερειακή οδό, στη Χ.Θ. 9+650, τόσο στο ρεύμα προς ανατολικά όσο και στο ρεύμα προς δυτικά, στην κεντρική νησίδα, με αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας αντίστοιχα κάθε φορά, σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας και τηρώντας τα χρονικά όρια εργασιών που προβλέπονται ανά κατεύθυνση. Οι εργασίες πραγματοποιούνται από τις 07.30 π.μ. – 14.00 μ.μ. στην κατεύθυνση προς ανατολικά και από τις 10.00 π.μ.-16.00 μ.μ. στην κατεύθυνση προς δυτικά. Σε συνεργασία με την υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης υπάρχουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια των εργασιών.


Στην ε.ο. Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανίων
Εργασίες καθαρισμού από φερτά υλικά και αυτοφυή βλάστηση πραγματοποιούνται από σήμερα το πρωί στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών καθώς και στην επαρχιακή οδό Ν. Μουδανιών. Οι εργασίες θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 27 του μηνός, όπως έχει ανακοινωθεί από τη διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Συγκεκριμένα οι εργασίες πραγματοποιούνται επί των διαχωριστικών στηθαίων (μεταλλικών και σκυροδέματος) και των ρείθρων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών από τη Χ.Θ. 30+500 (Α/Κ Λακκώματος) έως τη Χ.Θ. 61+700 (Α/Κ Σιθωνίας/Κασσάνδρας) και στην επαρχιακή οδό Μουδανίων – κύκλωμα Κασσάνδρας από τη Χ.Θ. 0+000 (Α/Κ Σιθωνίας/Κασσάνδρας) έως τη Χ.Θ.23+600 (κυκλικός κόμβος Κασσανδρείας).
Οι εργασίες εκτελούνται από κινητά συνεργεία στα διαχωριστικά στηθαία, στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας της οδού και στις δύο κατευθύνσεις, με αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας τμηματικά, σύμφωνα με την απόφαση της διεύθυνσης αστυνομίας Χαλκιδικής. Οι εργασίες αρχίζουν στις 7.30 π.μ. και συνεχίζονται έως τη δύση του ηλίου ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Σε συνεργασία με τη διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και το τμήμα τροχαίας Mουδανίων υπάρχουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια των εργασιών.


Έργα και στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης- Ν. Μηχανιώνας

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί των αυτοκινήτων καθώς πραγματοποιούνται από σήμερα το βράδυ εργασίες διαγράμμισης των διαβάσεων πεζών επί της 27ης Επαρχιακής Οδού Θεσσαλονίκης-Νέας Μηχανιώνας. Τα έργα θα εκτελούνται κατά τις νυχτερινές ώρες και θα διαρκέσουν έως μεθαύριο Τετάρτη 18 Ιανουαρίου όπως έχει ανακοινώσει η διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Πιο αναλυτικά θα εκτελεσθούν εργασίες διαγράμμισης των διαβάσεων πεζών επί της 27ης Επαρχιακής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας, από την είσοδο της Περαίας έως τον οικισμό των Νέων Επιβατών. Οι εργασίες προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας από τις 11.00 μ.μ. έως τις 06.00 π.μ. ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και με αποκλεισμό κάθε φορά του οδικού δικτύου κοντά στη διάβαση. Ήδη σε συνεργασία με το τμήμα Τροχαίας Θέρμης θα υπάρχουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στη διάρκεια των εργασιών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *