Wednesday , 24 April 2024

Εσοδα 2 εκατ. ευρώ από παράνομη διακίνηση αναβολικών μέσω ιστοσελίδας

Πολυμελές κύκλωμα που παρασκεύαζε, διακινούσε, διέθετε και χορηγούσε παράνομες αναβολικές ουσίες σε Ελλάδα κι εξωτερικό εξάρθρωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αττική, Εύβοια, Φωκίδα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, ηλικίας 25 έως 41 ετών.

Οι συλληφθέντες εμπορεύονταν τα αναβολικά μέσω ιστοσελίδας και εταιριών ταχυμεταφορών, οι συναλλαγές γινόταν με κρυπτονομίσματα, ενώ τα έσοδα του κυκλώματος υπολογίσθηκαν σε 2.000.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν πάνω από 500.000 τεμάχια αναβολικών και άλλων απαγορευμένων σκευασμάτων, καθώς και σκευάσματα για την αντιμετώπιση παρενεργειών (χάπια-αμπούλες), μεγάλη ποσότητα πρώτων υλών και άλλων απαγορευμένων ουσιών σε υγρή και στερεή μορφή, πλήθος υλικών για τη συσκευασία των παράνομων σκευασμάτων, μηχανολογικός εξοπλισμός για την παρασκευή αναβολικών και άλλων απαγορευμένων σκευασμάτων, 10.585 ευρώ, 16 συσκευές κινητών τηλεφώνων, έξι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σκληροί δίσκοι, usb sticks και πλήθος εγγράφων και παραστατικών αγοράς και διακίνησης εξοπλισμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *