Thursday , 18 April 2024

Εστίαση: “Μπαράζ” παραβάσεων της ασφαλιστικής-εργατικής και της φορολογικής νομοθεσίας σε Χαλκιδική και Μύκονο

Το μέγεθος της εκμετάλλευσης του εργατικού δυναμικού στις δημοφιλείς τουριστικές περιοχές της χώρας καταδεικνύει χαρακτηριστικά η “σοδειά” των ελέγχων που διενήργησαν η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος το τριήμερο 16-18 Ιουνίου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Μύκονο και στη Χαλκιδική για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και της φορολογικής νομοθεσίας. Από τα 15 καταστήματα που ελέγχθηκαν συνολικά, διαπιστώθηκαν παραβάσεις στα εννέα.

Στην μεν Χαλκιδική, εντοπίστηκαν παραβάσεις της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας σε τέσσερα καταστήματα. Συγκεκριμένα, σε καφέ μπαρ – εστιατόριο διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο αποδείξεων και η απασχόληση τριών εργαζόμενων εκτός ωραρίου εργασίας, σε καφετέρια η μη έκδοση απόδειξης και η απασχόληση δύο εργαζόμενων που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού, σε ψαροταβέρνα η απασχόληση 11 εργαζόμενων εκτός ωραρίου εργασίας και σε άλλη ταβέρνα η απασχόληση τεσσάρων εργαζόμενων εκτός ωραρίου εργασίας.

Στη δε Μύκονο, ένα καφέ μπαρ δεν είχε εκδώσει 20 αποδείξεις, εστιατόριο δεν είχε εκδώσει έξι αποδείξεις και απασχολούσε δυο εργαζόμενους εκτός ωραρίου εργασίας, σε άλλο εστιατόριο απασχολούνταν 25 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου και ένας που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού, ενώ σε καφέ μπαρ βρέθηκαν να απασχολούνται τρεις εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας και σε τρίτο εστιατόριο απασχολούνταν επτά εργαζόμενοι επίσης εκτός ωραρίου εργασίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *