Friday , 26 April 2024

Εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη οφείλει 50.000 ευρώ(!) σε ΔΕΗ και ΕΥΑΘ

Του Γ. Κατσιάνη

Σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκονται εκατοντάδες επιχειρήσεις εστίασης στη Θεσσαλονίκη.

Από τις πλέον χαρακτηριστικές είναι η περίπτωση εστιατορίου στην ανατολική πλευρά της πόλης, το οποίο έχει υπέρογκες οφειλές και βρίσκεται στα πρόθυρα του… λουκέτου.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, μόνο οι οφειλές του καταστήματος προς τρίτους και συγκεκριμένα προς τη ΔΕΗ και την ΕΥΑΘ, φτάνουν σήμερα το ποσό των 50.000 ευρώ!

Αν και το συγκεκριμένο κατάστημα λειτουργεί κανονικά από τις 25 Μαίου, απασχολεί μόλις τους μισούς υπαλλήλους προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα για να αποπληρώσει το χρέος.

“Ένα στα πέντε καταστήματα παραμένει κλειστό ενώ ενδεχομένως να υπάρξει κύμα απολύσεων από τον Ιούλιο, δεδομένου ότι ο τζίρος είναι μειωμένος κατά 50%, σε σχέση με πέρυσι”,δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, Γιάννης Φιλοκώστας.

Οι επαγγελματίες της εστίασης ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει επιπλέον άμεσα μέτρα, στην κατεύθυνση της στήριξης του κλάδου.

“Θα πρέπει να μειωθεί στο 6% ο ΦΠΑ στο φαγητό, όπως επίσης και στα οινοπνευματώδη ποτά”, σημείωσε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *