Thursday , 28 March 2024

Εταιρεία ζητά μέσω… τηλεφώνου(!) από πολίτες να επενδύσουν ως και 10.000 ευρώ σε μετοχές, με δέλεαρ τις υψηλές αποδόσεις

Του Γ. Κατσιάνη

Τελειωμό δεν έχουν τα τεχνάσματα που σκαρφίζονται διάφοροι επιτήδειοι, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

Το thesseconomy.gr παρουσιάζει σήμερα την περίπτωση μιας εταιρείας επενδύσεων, η οποία προτείνει στους υποψήφιους πελάτες της να αγοράσουν, μέσω… τηλεφώνου(!), μετοχές με υψηλές αποδόσεις.

«Ο υπάλληλος της εταιρείας καλεί στο κινητό τηλέφωνο και προτείνει την επένδυση ενός ποσού που κυμαίνεται από 1.000 ως και 10.000 ευρώ σε μετοχές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ενέργειας και της τεχνολογίας και πρόκειται να εισαχθούν σε ξένο χρηματιστήριο», κατήγγειλε πολίτης.

Όπως τονίζουν τα παρ’ ολίγον θύματα, οι υπάλληλοι του τηλεφωνικού κέντρου της εταιρείας χρησιμοποιούν ως δέλεαρ τις υψηλές αποδόσεις που έχουν οι μετοχές.

«Σου λένε ότι η τάδε μετοχή εμφανίζει κέρδη 80% ή 100% και προσπαθούν να σε πείσουν ότι δεν πρέπει να χάσεις την ευκαιρία, να κάνεις επιτόπου εγγραφή και να ανοίξεις λογαριασμό σε συγκεκριμένη τράπεζα για να λάβεις κωδικούς ώστε να μπορείς υποτίθεται να παρακολουθείς την πορεία της επένδυσης σου», σημείωσε πολίτης.

Επιπλέον, οι υπάλληλοι του τηλεφωνικού κέντρου της εταιρείας ακολουθούν την πρακτική του επιθετικού marketing, προκειμένου να πείσουν τους υποψήφιους πελάτες.                  

«Οι παλιοαπατεώνες πουλάνε μετοχές για τον καρκίνο, είναι τέρμα εριστικοί, παίρνουν ακατάλληλες ώρες και λυσσάνε να σου πουλήσουν μετοχές με τον χειρότερο τρόπο», έγραψε πολίτης στην ιστοσελίδα white-pages.gr.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δηλώνει ότι είναι αντιπρόσωπος στην Ελλάδα διεθνούς χρηματοοικονομικού ομίλου, σε βάρος του οποίου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου επέβαλλε πρόσφατα πρόστιμο 170.000 ευρώ για παραβιάσεις περί επενδυτικών υπηρεσιών.                

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *