Friday , 29 March 2024

ΕΥΑΘ: Μέχρι τέλη του χρόνου τα έργα αποχέτευσης στην Παραλιακή

Το αργότερο στις αρχές του 2022 θα έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΕΥΑΘ, το μέρος του έργου της κατασκευής συλλεκτήριου αποχετευτικού αγωγού στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου (Νέα Παραλία) της Θεσσαλονίκης, που δυσχεραίνουν μερικώς την κυκλοφορία, ενώ το σύνολο του έργου θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Μάιο του 2022.

Ο εν λόγω αγωγός είναι μήκους 1.330 μ. και εκτείνεται από το αντλιοστάσιο της ΕΥΑΘ στο παλιό «Interni» προς την Έντισον και την 28ης Οκτωβρίου ανατολικά, ένα «πράσινο» έργο αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στην παραλιακή ζώνη της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί 330 από τα 560 μ. αγωγού με κατεύθυνση προς την 28ης Οκτωβρίου, όπως και σειρά μικρότερων κάθετων στην παραλιακή αγωγών, στην περιοχή από την οδό Έντισον και προς τα ανατολικά. Το έργο, όταν ολοκληρωθεί, θα καταργήσει τη λειτουργία τριών παλιών αντλιοστασίων στην παραλιακή ζώνη (στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, στο παλιό «Interni» και στο Πάρκο των Σκύλων), αναβαθμίζοντας την περιοχή και μειώνοντας σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της λειτουργίας των δικτύων αποχέτευσης μετά από πολλά χρόνια.

Στο πλαίσιο του ίδιου έργου, κατά τμήματα ακριβώς δίπλα από τον νέο αγωγό και στο ίδιο σκάμμα με αυτόν, κατασκευάζεται και αγωγός αποχέτευσης ομβρίων, συνολικού μήκους 210 μ., σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, πρόκειται για μέρος μόνο μιας σειράς σημαντικών έργων αναβάθμισης του αποχετευτικού δικτύου της Θεσσαλονίκης στην παραλιακή ζώνη που εκτείνεται από το Λιμάνι μέχρι και το Αγγελοχώρι, συνολικού προϋπολογισμού 4,4 εκατ. ευρώ. Ε

ιδικά σε ό,τι αφορά στα έργα στην παραλιακή οδό, από όπου διέρχεται καθημερινά μεγάλος όγκος οχημάτων, η ΕΥΑΘ ζητά την κατανόηση των οδηγών μέχρι την περαίωση των εργασιών και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *