Tuesday , 16 April 2024

Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση και δωρεάν φαρμακευτική αγωγή σε όσους τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια των πυρκαγιών

Την χορήγηση έκτακτης οικονομικής βοήθειας σε όσους πυροσβέστες και εθελοντές πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια των πυρκαγιών, ανακοίνωσαν τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ειδικότερα, θα χορηγηθεί από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), οικονομική ενίσχυση ύψους 6.000 ευρώ σε όσους τραυματίστηκαν, λόγω των πυρκαγιών και νοσηλεύτηκαν για χρονικό διάστημα άνω των 48 ωρών ή εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Επιπλέον, διασφαλίζεται για όλους τους εγκαυματίες-θύματα των πρόσφατων πυρκαγιών, η απρόσκοπτη παροχή σε πάσης φύσεως φάρμακα, επουλωτικά και αναπλαστικά σκευάσματα (γέλες σιλικόνης, ενυδατικές αλοιφές, αντηλιακές αλοιφές, προϊόντα αντισηψίας), επιθέματα (σιλικόνη, γάζες), ελαστικά και πιεστικά ενδύματα και παρέχεται η απαραίτητη κατ’ οίκον νοσηλεία, συμπεριλαμβανομένων και των φυσιοθεραπειών και λοιπών θεραπειών αποκατάστασής τους, μέσω του Μητρώου εγκαυματιών του ΕΟΠΥΥ το οποίο συστάθηκε με το ν. 4626/2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *