Thursday , 28 March 2024

ΕΦΚΑ:«Αλαλούμ» με τα ειδοποιητήρια πληρωμής των εισφορών Ιουνίου, λόγω παράτασης

Του Γ. Κατσιάνη

Τελειωμό δεν έχει η ταλαιπωρία για χιλιάδες ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ, οι οποίοι υποβάλλονται κάθε τέλος του μήνα στο μαρτύριο της…σταγόνας, σχετικά με την  προθεσμία καταβολής των μηνιαίων εισφορών.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, η αναστάτωση αυτή παρατηρήθηκε και την περασμένη εβδομάδα όταν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και συγκεκριμένα την Παρασκευή 31 Ιουλίου, η διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι παρατείνεται η προθεσμία καταβολής των εισφορών του Ιουνίου μέχρι και τις 20 Αυγούστου!

«Μας τηλεφωνούσαν ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες και μας ρωτούσαν τι θα γίνει με τις εισφορές του ΕΦΚΑ, καθώς τα ειδοποιητήρια του Ιουνίου δεν είχαν αναρτηθεί και η απόφαση για την παράταση ελήφθη την τελευταία ημέρα του Ιουλίου», δήλωσε φοροτεχνικός στο thesseconomy.gr.

Ωστόσο, το περίεργο στην υπόθεση ότι η ανάρτηση των ειδοποιητηρίων στο e-ΕΦΚΑ των ασφαλιστικών εισφορών του Ιουνίου έγινε τέσσερις ημέρες (!!) μετά την παράταση της 20ης Αυγούστου (φωτογραφία).

«Ανάλογη καθυστέρηση υπήρξε και με τα ειδοποιητήρια του Μαίου, μόνο που εκεί δόθηκαν πέντε αντί για 20 ημέρες παράταση στην προθεσμία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών», σημείωσε λογίστρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *