Friday , 19 April 2024

Εύβοια: Σοκ και δέος ! – Έχουν καεί πάνω από 460.000 στρέμματα – Πάνω από 1.000 καμένα σπίτια μόνο στον Δήμο Μαντουδίου

Για έβδομα ημέρα οι φλόγες συνεχίζουν να σαρώνουν τη βόρεια Εύβοια, από όπου περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν ήδη απομακρυνθεί, εκκενώνοντας τα χωριά τους. Σύμφωνα, δε, με εκτιμήσεις του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) μέχρι χθες (Κυριακή) το μεσημέρι είχαν καεί περίπου 460.000 στρέμματα μόνο στη βόρεια Εύβοια, ενώ για 1000 καμένα σπίτια μόνο στον Δήμο Μαντουδίου, έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σταμούλος, σύμφωνα με τον οποίον επίσης “έχουν καεί 450.000 στρέμματα από τα συνολικά 550.000 στρέμματα στα οποία εκτείνεται ο Δήμος”.

Η φωτιά σήμερα έχει φτάσει στη Νέα Σινασσό, βόρεια της Ιστιαίας, και κοντά στην Παναγία Ντινιούς, ενώ μάχες με τις φλόγες δίνονται στο Πευκί, τη Γαλατσώνα, το Γερακίου και τις Γούβες, την ίδια ώρα που δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες 4 χλμ. έξω από την Ιστιαία.

Στο μεταξύ, επίσης, οι κάτοικοι του νησιού προειδοποιούν ότι το τμήμα ανάμεσα σε Καματριάδες και Γαλατσάδες είναι κρίσιμο και δεν πρέπει να περάσει η φωτιά. Η Αιδηψός είναι ούτως ή άλλως προ πολλού σε επιφυλακή, ενώ επίσης συνεχίζεται η μεγάλη προσπάθεια για να μην περάσει το μέτωπό της φωτιάς το όρος Καντήλι και κατευθυνθεί στο νότιο τμήμα του νησιού προς Πολιτικά και Ψαχνά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *