Saturday , 20 April 2024

Ε.Γιαμαρέλλου: “Το εμβόλιο θα είναι έτοιμο περί τα τέλη της άνοιξης”

Γενικευμένη χρήση της μάσκας ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους “διότι ποτέ δε γνωρίζει κανείς πού θα συναντήσει συνωστισμό που αποτελεί νούμερο ένα σύμμαχο του κορωνοϊού” συνέστησε η καθηγήτρια παθολογίας στο ΕΚΠΑ και λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου.

Η κ. Γιαμαρέλλου μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου “ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ” με τον Βασίλη Κοντογουλίδη και επεσήμανε ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα είναι έτοιμο περί τα τέλη της ερχόμενης άνοιξης και ως τότε συνέστησε υπομονή και τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας.

Σχετικά με το αντιγριπικό εμβόλιο προέτρεψε όλους και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες να το κάνουν. Σχετικά με τις δηλώσεις της για τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς που προκάλεσαν αντιδράσεις ειδικά σε σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξήγησε ότι παρερμηνεύθηκαν. “Όταν κάποιος έχει να διανύσει μικρή απόσταση και μπορεί να πάει στον προορισμό του με τα πόδια, καλό είναι να το επιλέξει προκειμένου να αποφύγει το συνωστισμό που παρατηρείται στα μέσα μαζικής μεταφοράς” διευκρίνισε η κ. Γιαμερέλλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *