Friday , 29 March 2024

Ε.Ε. προς Τουρκία: “Γιοκ” διαπραγματεύσεις για τελωνειακή ένωση – Ετοιμάζεται απάντηση σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κύπρο

Σοβαρές ανησυχίες για τις “συνεχείς παράνομες δράσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο” αναμένεται να εκφράσουν οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και να δεσμεύονται ότι θα “απαντήσουν καταλλήλως και σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κύπρο”, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, στο προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος, που θα εκδοθεί αύριο, Τρίτη.

Παράλληλα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα σημειώνουν πως η γειτονική χώρα εξακολουθεί να απομακρύνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πως υπό αυτές τις συνθήκες οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε. βρίσκονται σε αδιέξοδο και δεν μπορεί να εξεταστεί το άνοιγμα ή το κλείσιμο νέων κεφαλαίων.

Σύμφωνα, επίσης, με το προσχέδιο, που έχει στην κατοχή του το Bloomberg, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα διαμηνύουν πως δεν προβλέπεται να υπάρξουν περαιτέρω εργασίες ούτε για τον εκσυγχρονισμό της τελωνειακής ένωσης Ε.Ε.- Τουρκίας.

Μένει βέβαια να φανεί στην πράξη αν θα υπάρξουν αλλαγές στο τελικό κείμενο του εν λόγω προσχεδίου του κοινού ανακοινωθέντος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *