Friday , 26 April 2024

“Ζέσταναν” την αγορά οι Θεσσαλονικιές – Καλή η κίνηση τόσο στο κέντρο, όσο και στην Καλαμαριά

Ουρές έξω από καταστήματα πολυεθνικών αλυσίδων γυναικείου ρουχισμού και από καταστήματα αθλητικών ειδών στην Τσιμισκή, παρά το τσουχτερό κρύο που συνόδευε τη σημερινή λιακάδα, και μικρότερη αλλά αισθητή κίνηση στους υπόλοιπους δρόμους της αγοράς του ιστορικού κέντρου είναι η εικόνα που επικράτησε κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας της αγοράς στη Θεσσαλονίκη, ενώ καλή ήταν η κίνηση και σε περιφερειακές αγορές, όπως της Καλαμαριάς, με “πρωταγωνίστριες” τις Θεσσαλονικιές κάθε ηλικίας.

Τα μέτρα προστασίας (αριθμός καταναλωτών μέσα στο κατάστημα, αποστάσεις εντός των καταστημάτων κ.ο.κ.) τηρούνται τόσο στο κέντρο, όσο και στην περιφέρεια, ωστόσο δεν έλειψαν και ουρές στην Τσιμισκή όπου δεν τηρήθηκαν σωστά οι αποστάσεις.

Κινητήρια δύναμη στην σημερινή “πρεμιέρα” είναι φυσικά οι Θεσσαλονικιές, με τη ζήτηση να συγκεντρώνεται τόσο στην αγορά του κέντρου, όσο και στις αγορές των όμορων Δήμων, στα καταστήματα γυναικείας ένδυσης και τα καταστήματα εσωρούχων, όπως και στα καταστήματα υποδημάτων. Στις ουρές πάντως συμμετείχαν επίσης είτε άτομα που ήθελαν να παραλάβουν αγορές που είχαν ήδη κάνει ηλεκτρονικά, είτε καταναλωτές που ήθελαν να προβούν σε αλλαγή ειδών που είχαν ψωνίσει ηλεκτρονικά.

Την τιμητική τους είχαν στην αγορά της Καλαμαριάς σήμερα τα καταστήματα εσωρούχων, υποδημάτων, ειδών για το σπίτι αλλά και καταστήματα με είδη ραπτικής, πλεκτικής, κουμπιά κ.ο.κ. και όσον αφορά την ένδυση αλλά και την υπόδηση επί το πλείστον η ζήτηση αφορούσε είδη σπορ.

Καλούτσικη χαρακτηρίζει την σημερινή κίνηση η κα.Χριστίνα Κριτσιάνη, ιδιοκτήτρια δυο καταστημάτων εσωρούχων στην οδό Πασαλίδη στην Καλαμαριά (σ.σ. η Πασσαλίδη είναι ο πιο εμπορικός δρόμος της αγοράς της Καλαμαριάς). Οι πελάτισσες ζητούσαν κυρίως εσώρουχα, κάλτσες-καλτσόν και λιγότερο πιτζάμες, είδος που αντιθέτως πωλήθηκε κατά κόρον την περίοδο των εορτών (τα εν λόγω καταστήματα λειτούργησαν με click away και διαθέτουν και e-shop). Ουρά νεαρών γυναικών ήταν το σήμα κατατεθέν καθ’ όλη τη διάρκεια του σημερινού πρωινού, εξάλλου, έξω από κατάστημα ιταλικής αλυσίδας εσωρούχων στον ίδιο δρόμο, το οποίο ωστόσο δεν είχε λειτουργήσει στις γιορτές, ενώ ουρά μεγαλύτερων κυριών υπήρχε επίσης όλο το πρωί έξω από κατάστημα πώλησης κουμπιών, ραπτικής-πλεκτικής-κεντήματος κ.ο.κ. λίγο παραπέρα.

Καλή χαρακτηρίζει τη σημερινή κίνηση και η κα.Κωνσταντίνα Τσακίρη, ιδιοκτήτρια δημοφιλούς μπουτίκ νεανικής ένδυσης, η οποία έχει οργανωθεί ηλεκτρονικά εδώ και χρόνια και δούλεψε επίσης καλά και στην περίοδο των εορτών με ηλεκτρονικές παραγγελίες και take away, με τις νεαρές πελάτισσες να ζητούν σήμερα κυρίως σπορ ενδύματα, ενώ επίσης τα σπορ και casual υποδήματα και οι παντόφλες συγκέντρωσαν περισσότερο τη ζήτηση των πελατισσών και πελατών στο κατάστημα υποδημάτων του κ.Δημήτρη Νιζάμη, που επίσης δηλώνει ικανοποιημένος από τη σημερινή κίνηση και είχε δουλέψει επίσης καλά την περίοδο των εορτών διαδικτυακά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *