Thursday , 28 March 2024

Ηλίας Ζάχαρης:«Πόσο κοστίζει η συνεργασία του δήμου Νεάπολης-Συκεών με το Κρατικό Θέατρο Β. Ελλάδος και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, κ. Δανιηλίδη;»

Ένα έπαινο αλλά και ερωτήματα προς τη διοίκηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών θέτει ο υποψήφιος δήμαρχος, Ηλίας Ζάχαρης, με αφορμή την συμμετοχή μαθητών στη διαδραστική μουσική παράσταση της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) «Εγώ ο Μότσαρτ».

«Θα θέλαμε να συγχαρούμε τη διοίκηση του Δήμου Νεάπολης -Συκεών για την πρωτοβουλία της να παρακολουθήσουν σήμερα και αύριο οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των τριών πρώτων τάξεων των δημοτικών σχολείων του δήμου μας την παράσταση», τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνική Συνεργασία» και καλεί τον δήμαρχο, Σίμο Δανιηλίδη «να μην εκφωνήσει λόγο στα παιδιά και για τον Μότσαρτ, όπως συνηθίζει, όπου παρευρίσκεται και να αποφύγει να δημοσιεύσει στα δελτία τύπου του δήμου, φωτογραφίες με πρόσωπα παιδιών, το οποίο εξακολουθεί να είναι ποινικό αδίκημα που βαραίνει πρώτα τον δήμο και μετά τον ίδιο».

Επιπλέον, ο κ. Ζάχαρης ζητά από τη δημοτική αρχή να ανακοινώσει το κόστος του προγράμματος συνεργασίας με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) και την ΚΟΘ και τι καταβολές έχει κάνει.

«Στο επόμενο δελτίο τύπου που θα εκθειάζει την ‘πρωτοποριακή ιδέα του Δημάρχου’, για συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα, να πει κι ένα ευχαριστώ στο ίδρυμα ‘Σταύρος Νιάρχος’, δωρεά του οποίου είναι η συγκεκριμένη παράσταση. Διότι έτσι, όπως το γράφει στο Δελτίο Τύπου είναι σαν να πρόκειται για παράσταση του δήμου Νεάπολης –Συκεών», σημειώνει ο κ. Ζάχαρης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *