Friday , 19 April 2024

Ηλίας Ζάχαρης: «Δανιηλίδης και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλουν εργαζόμενους σε ομηρία»

Δριμύ κατηγορώ σε βάρος της διοίκησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών και της κυβέρνησης, εξαπολύει ο υποψήφιος δήμαρχος, Ηλίας Ζάχαρης για το θέμα των συμβασιούχων.

Ειδικότερα, ο κ. Ζάχαρης τονίζει ότι κυβέρνηση και δημοτική αρχή βρίσκονται στα «πρόθυρα πολιτικής παράνοιας», καθώς όπως σημειώνει, «λίγες ημέρες αφότου ο κ. Δανιηλίδης προσέφυγε κατά της δικαστικής απόφασης με την οποία είχε κριθεί ότι 22 εργαζόμενοι με συμβάσεις στον δήμο πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, προκήρυξε 24 νέες ίδιες προσλήψεις με οκτάμηνες συμβάσεις μετά από σχετική απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών».

Επιπλέον, ο επικεφαλής ης «Κοινωνικής Συνεργασίας» κατηγορεί όσους «για μικροπολιτικά πελατειακά οφέλη ταλαιπωρούν με ευέλικτες σχέσεις εργασίας ανθρώπους που έχουν ανάγκη από δουλειά, για θέσεις εργασίας που έχει ανάγκη η καθαριότητα».

«Διότι αμέσως μετά τη λήξη του οκτάμηνου θα προσφύγουν στα δικαστήρια και οι νέοι συμβασιούχοι ζητώντας και αυτοί να κριθεί ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως έχουν κερδίσει και οι προηγούμενοι», σημειώνει ο κ. Ζάχαρης και επισημαίνει πως «οι θέσεις εργασίας στο δήμο, πρέπει να παρέχουν εργασιακή ασφάλεια και οι προσλήψεις δεν πρέπει να είναι ορισμένου χρόνου».

«Κανένας πολίτης δεν μπορεί να είναι όμηρος ούτε του κράτους, ούτε του δήμου, ούτε των δικαστηρίων. Οι δουλειές στο δήμο πρέπει να διασφαλίζουν εργασιακή ασφάλεια και αυτό θα κάνουμε! Δεν μπορούμε να παραμένουμε αδιόρθωτοι, επιδεινώνοντας “έτσι, στα σίγουρα” τα προβλήματα που δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε ως κράτος και ως κοινωνία», υπογραμμίζει ο κ. Ζάχαρης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *