Friday , 19 April 2024

Ηλίας Ζάχαρης: «Μας δουλεύει ο κ. Δανιηλίδης στο θέμα της αστυνόμευσης ή τον δουλεύουν;»

Για ανακολουθία λόγων και πράξεων στο θέμα της ασφάλειας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, κατηγορεί την δημοτική αρχή ο επικεφαλής της «Κοινωνικής Συνεργασίας», Ηλίας Ζάχαρης.  

Ειδικότερα, ο κ. Ζάχαρης παραπέμπει στις δηλώσεις του δημάρχου, Σίμου Δανιηλίδη, μετά τη συνάντηση του (13 Σεπτεμβρίου 2017) με τον τότε γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δ. Αναγνωστάκη και κατά την σημερινή του επίσκεψη στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

«Με ευθύνη του Επιθεωρητή Αστυνομίας Βόρ. Ελλάδας κ. Δραγασάκη θα εκπονηθεί άμεσα από την ΕΛ.ΑΣ. επιχειρησιακό σχέδιο για τα θέματα της αστυνόμευσης για όλη την περιοχή του δήμου Νεάπολης-Συκεών, σε συνεργασία με τη διοίκηση του δήμου, θα υπάρξει ένταση της δράσης από τη Δίωξη Ναρκωτικών για το θέμα της καταπολέμησης της εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, θα ερευνηθεί η μετακίνηση πολλών αστυνομικών από τα δυο πρώην Α.Τ. προς άλλες υπηρεσίες έτσι ώστε να επιστρέψουν στο ενιαίο Α.Τ. για να υπάρχει μεγαλύτερη ευχέρεια από άποψη προσωπικού και θα διεξαχθεί έρευνα για την αναζήτηση κατάλληλου κτιρίου προς ενοικίαση στην περιοχή του «Κόκορα», είχε δηλώσει-σύμφωνα με τον κ. Ζάχαρη- ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, πριν από ενάμισι χρόνο.  

Σχετικά με τη σημερινή συνάντηση του κ. Δανιηλίδη με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, Φώτη Δομζαρίδη, υπήρξε η δέσμευση ότι θα ενισχυθεί το Τμήμα Τάξης και το Τμήμα Ασφαλείας και θα υπάρξουν καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου και πεζές περιπολίες και μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ και τα περιπολικά τα οποία θα είναι συνεχώς σε κίνηση.

«Με βάση όλα τα παραπάνω θα μπορούσα να πω ότι ο κ. Δανιηλίδης προσπαθεί να μας δουλέψει επειδή όλος ο δήμος έχει καταλάβει τις ευθύνες του για την υποχώρηση της αστυνόμευσης. Αλλά δεν θα το πω, διότι δεν αποκλείεται να μη μας δουλεύει αλλά να τον δουλεύουν», τόνισε ο κ. Ζάχαρης και σημείωσε πως «σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές ότι το κύρος του κ. Δανιηλίδη είναι χαμηλά! Ο δήμος χρειάζεται στιβαρή και αξιόπιστη διοίκηση που να μπορεί να εγγυηθεί την αποκατάσταση του κλίματος ασφαλείας στην κοινωνία. Τέτοια δύναμη είναι μόνο η Κοινωνική Συνεργασία».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *